Baložos uzsāk bērnudārza “Avotiņš” piebūves būvniecības procesu

Ķekavas novada pašvaldība 28. jūnijā parakstīja līgumu ar būvnieku par bērnudārza “Avotiņš” piebūves būvniecību. Līdz ar to bērnudārzs gada beigās varēs nodrošināt vēl papildu vietas gandrīz 100 bērniem.

 

 

 

Līgumu par Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes “Avotiņš” moduļu ēkas piebūves projektēšanu, piegādi, uzstādīšanas būvdarbiem un aprīkojuma piegādi,  parakstīja Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics un SIA ”Kurzemes būvserviss” valdes priekšsēdētājs Andrejs Rubans. SIA “Kurzemes būvserviss” izraudzīta iepirkuma procedūras rezultātā.

 

Līguma kopējā summa ir aptuveni 772 000  eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, un tā tiek paredzēta no kredīta līdzekļiem 2016. gadā.

 

Projekta laikā bērnudārzam Baložos tiks izbūvēta moduļu tipa ēkas piebūve. Tā plānota kā  A klases energoefektīva jeb “pasīvā” ēka. Piebūves telpās varēs izvietot četras grupas ar kopējo maksimālo bērnu  skaitu – 96 audzēkņiem.

 

Visas grupas tiks aprīkotas ar sanmezglu, virtuves telpu un ģērbtuvi, kā arī pirmā stāva grupiņās paredzēta piekļuve un izmantošana bērniem ar kustību traucējumiem. Līguma ietvaros plānots arī iepirkt bērnudārza aprīkojumu – mēbeles un virtuves iekārtas.

 

Ķekavas novads ir viens no tiem Latvijas novadiem, kur bērnudārzu rindu problēma ir ļoti nopietna. Pēc jaunākajiem Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem, 2016. gada 1. janvārī Ķekavas novadā dzīvoja 23 181 iedzīvotājs, no tiem 2705 ir bērni vecumā līdz 6 gadiem.

 

Pēc Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas datiem pašvaldība nākamajā gadā nodrošinās pirmsskolas izglītību 1527 bērniem, taču, neskatoties uz to, rindā uz bērnudārzu nākamajā mācību gadā vēl gaidīs aptuveni 500 bērnu. Risinot šo problēmu, pašvaldība turpinās līdzfinansēt privātā bērnudārza un aukles pakalpojumu. 2016. gadā pašvaldības atbalsts vecākiem, kuri izmanto privāto izglītības iestāžu pirmsskolas izglītības pakalpojumu ir 169,33 eiro par vienu bērnu, savukārt aukļu pakalpojuma saņemšanai ar šī gada 1. jūniju - 156 eiro apmērā par vienu bērnu.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa
28.06.2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Drukāt