Konkurss jauniešiem "Lec biznesā!"

 

Šonedēļ Hipotēku banka sadarbībā ar biedrību "Līdere" ir izsludinājusi konkursu jauniešiem no 18 līdz 30 gadiem - "Lec biznesā!".
 
Konkurss notiek ESF Starta programmas ietvaros, un tā ietvaros konkursa dalībniekam vai dalībnieku grupai jāsagatavo biznesa idejas apraksts uz ne vairāk kā 3 lapām un kopā ar pieteikumu un CV līdz 2010. gada 15. novembrim jāiesniedz elektroniski (e-pasta adrese: lecbiznesa@hipo.lv) un Hipotēku bankas filiālē (vai jāsūta pa pastu, uz aploksnes norādot "Starta programmas konkursam "Lec Biznesā!"").
 
 
Konkursā jāiesniedz idejas, kas atbilst Starta programmas nosacījumiem. Aicinām ar tiem iepazīties, lai iegūtu precīzu un pilnīgu informāciju, arī to, kādas nozares Starta programma neatbalsta.
 
 
Idejas tiks vērtētas, ņemot vērā:
•Biznesa idejas apraksta skaidrību un precizitāti;
•Tirgus aprakstu (mērķauditorija, potenciāls, konkurenti);
•Projekta realizācijas aprakstu;
•Finansiālo pamatotību/ idejas dzīvotspēju;
•Biznesa idejas unikalitāti.
 
Tie, kuru idejas tiks novērtētas visaugstāk, tiks aicināti piedalīties konkursa otrajā kārtā un sagatavot biznesa plānu, kas atbilst konkursa nolikumam un Starta programmas nosacījumiem. Konkursa 2. kārtā tiks vērtēti biznesa plāni.
 
Konkursa rezultātā dalībnieks vai dalībnieku grupa dibina savu uzņēmumu un slēdz aizdevuma līgumu ar Hipotēku banku "Starta programmas" ietvaros.
 
Balvas:
- Pieciem konkursa dalībniekiem, kuru biznesa plāni tiks atzīti par vislabākajiem, tiks piesaistīti mentori, kā arī tie saņems naudas balvu - 1000 LVL savas biznesa idejas realizācijai (kas tiks piešķirti jau dibinātai juridiskai personai).
- Nākamajiem pieciem arī tiks piesaistīti mentori un tie saņems naudas balvu - 500 latus savas biznesa idejas realizācijai (kas tiks piešķirti jau dibinātai juridiskai personai).
- Vēl 20 pretendentiem tiks piesaistīts mentors - pieredzējis nozares speciālists, kas bez atlīdzības sniegs atbalstu un padomus biznesa uzsākšanai.
 
Uzvarētāji tiks pasludināti 2010. gada 4. janvārī.
 
Ar plašāku informāciju var iepazīties ALTUM atbalsta programmas pārvaldes mājas lapā www.altum.lv sadaļā Jaunumi.

Informācijas avots: Hipotēku un Zemes banka, www.altum.lv
  Drukāt