Ķekavas novada sportisti izcīna 8 olimpiskās medaļas Latvijas IV Olimpiādē!

No 1.-3.jūlijam Valmierā norisinājās viens no svarīgākajiem sporta notikumiem valstī - Latvijas IV Olimpiāde. Sacensībās piedalījās 94 pašvaldību komandas, ap 4000 dalībnieku, no tiem 76 pārstāvēja Ķekavas novadu 15 sporta veidos.

 

 

 

1.jūlija vakarā Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā notika Latvijas IV Olimpiādes atklāšanas ceremonija. Olimpiādes gājienā soļoja arī Ķekavas novada delegācija. Kopā ar sportistiem un treneriem bija arī Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics ar kundzi, Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektors Aivars Liškovskis un Ķekavas novada domes deputāti Aigars Vītols ar kundzi un Arnolds Keisters. Ķekavas novada karogu nesa vieglatlēts Kaspars Briška.

 

Atklāšanas ceremonijā klātesošos uzrunāja Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ministru prezidents Māris Kučinskis, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis un Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

 

Pasākumā ar īpaši gatavotiem sveicieniem piedalījās deju studija “Dzirnas”, velotriāla, BMX Flatland un monotriāla meistari, kā arī izcilie uguns šova meistari no Lietuvas. Olimpiādes atklāšanā skanēja Valmieras himna “Dziesma par Valmieru” Aijas Andrejevas, Ata Ieviņa un grupas “Opus Pro” solista Alex izpildījumā. Dziesmas aranžiju un fonogrammu speciāli šim notikumam izveidojis Kaspars Ansons.

 

Vienu no Olimpiādes simboliem – Olimpisko lāpu – iedegt uzticēja divkārtējam Olimpiskajam čempionam BMX riteņbraukšanā un apbalvojuma “Goda valmierietis 2014” saņēmējam Mārim Štrombergam.

Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpējās DJ Monsta, savukārt atklāšanas ceremoniju vadīja LTV1 žurnālists Uģis Joksts un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis. (Izmantotie resursi)

 

Ķekavas novada sportisti izcīnīja 8 olimpiskās medaļas Latvijas IV Olimpiādē – zelta medaļas izcīnītas vesera mešanā, regbijā, sudraba – peldēšanā (400m brīvajā stilā) un divas džudo; bronzas – vieglatlētikā (3000m kavēkļu skrējienā), vindsērfingā un peldēšanā (200m brīvajā stilā.

 

Lieliskus rezultātus uzrādīja vesera metēja Vaira Kumermane (rezult.50,52m) un Ķekavas novada vīriešu regbija komanda (komandā startēja: Gunārs Andersons, Toms Asejevs, Emīls Balodis, Maksims Batrakovs, Leno Bramanis, Ivars Eglis, Juris Iesalnieks, Raivis Kokins, Krists Krustkops, Dāvis Pērkons, Jānis Priede, Elmārs Šefanovskis un galvenais treneris Uldis Bautris), kas novadam izcīnīja zelta medaļas. Sudraba medaļas mājās pārveda peldētājs Niks Goldmanis, kas 400m brīvā stila distancē uzstādīja savu personīgo rekordu (rezult.4:05,06) un džudo sportisti Artūrs Stiris (svara kateg. virs 100kg) un Eduards Vēzis (svara kateg. Līdz 100kg), savukārt bronzas medaļas izcīnīja vieglatlēts, 3000m kavēkļu skrējējs Kaspars Briška (rezult.9:09,26), vindsērfinga sportiste Annija Punte un arī sudraba medaļas ieguvējs Niks Goldmanis 200m brīvā stila peldējumā (rezult.1:52,95).

 

Vairāki sportisti iekļuva arī Olimpiskajā sešiniekā – 4.vietas izcīnot – Ķekavas novada (siev.) florbola komanda, Pauls Pērkons 50m brīvajā stila peldējumā (rezult.23.43), Jānis Strods brīvajā cīņā, diska mešanā (rezult.45.17m) – Sandris Linbergs un badmintona dubultspēlēs Olga Mihailova ar Diānu Stogniju. Piektajās vietās ierindojās N.Goldmanis 1500m brīvā stila peldējumā (rezult.17:17,16) un džudists Vadims Krasovskis. Un olimpisko sešinieku noslēdza šādi sportisti – peldētāji N.Goldmanis (100m brīvā stilā, (rezult.51.70)), P.Pērkons (100m tauriņstilā, (rezult.57.77)), vindsērfinga sportiste Sintija Gailuma, vesera metēja Marta Šaboviča (rezult.31.65m), šahists Sergejs Fjodorovs un badmintona dubultspēļu dalībnieki Viesturs Bajārs ar Jāni Melnaču.

 

Apsveicam sportistus, trenerus ar lieliskajiem rezultātiem un skaistajām medaļām!

Kā jau iepriekš rakstījām – Valmierā sportisti sacentās vieglatlētikā, badmintonā, pludmales volejbolā, riteņbraukšanā, šahā, triatlonā un slaloma airēšanā, Cēsīs Ķekavas novada sportisti piedalījās loka šaušanas, florbola un brīvās cīņas sacensībās, Rūjienā mūsējie savus spēkus parādīja, regbijā, Rīgā – peldēšanā un mākslas vingrošanā, bet Burtnieku novadā sacentās burāšanas un vindsērfinga disciplīnās.

Paldies novada vadībai par atbalstu, treneriem par grūto, atbildīgo darbu, sportistiem par labajiem startiem un izcīnītajām medaļām IV Latvijas Olimpiādē ,pārstāvot mūsu Ķekavas novadu!

 

Vairāk rezultātu un foto.

                                                                           

 

Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra
04.07.2016.

 

 

  Drukāt