Ķekavas novada delegācija Turcijā vienojas par sadarbību pašvaldībai būtiskajās jomās

 

No 7. līdz 10. oktobrim Ķekavas novada delegācija darba vizītē apmeklēja sadarbības partneri -  Niluferas pašvaldību Turcijā. Delegācijas sastāvā -  Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, Kultūras aģentūras direktors Egils Štāls, novada uzņēmēji un pašvaldības speciālisti.
 
Vizītes laikā Ķekavas novada delegācija tikās ar Niluferas pašvaldības augstākā līmeņa vadību, lai pārrunātu sadarbību pašvaldībai būtiskajās jomās, plašāk iepazītu Niluferas pašvaldības darbu un lēmumu pieņemšanas caurspīdīguma nodrošināšanu.
 
Sadarbības pašvaldības panāca vienošanos par Niluferas pašvaldības dalību vasarā plānotajā vērienīgajā starptautiskajā pasākumā Ķekavas novadā, kā arī saņemts konceptuāls atbalsts darbinieku pieredzes apmaiņai. Šobrīd Niluferas pašvaldībā pieredzes apmaiņā jau strādā Tokijas pašvaldības pārstāvis.
 
Vizītes rezultātā gada nogalē Latvijā ieradīsies arī Turcijas ražošanas uzņēmuma pārstāvis, lai uzsāktu sadarbību jau ar konkrētiem Ķekavas novada uzņēmējiem. 
 
Latvijas goda konsuls Javuzs Iskenderoglu (Yavuz İskenderğlu) savā rezidencē laipni uzņēma arī Ķekavas novada delegāciju, iepazīstinot ar Latvijas tēla veidošanu Turcijā un aizsākot sarunas par Latvijas Kultūras un izglītības centra izveidi. Jāpiebilst, ka Latvijas goda konsulāts ceturtajā lielākajā Turcijas pilsētā Bursā tika atklāts 2010. gada 19. Jūlijā. 
 
Latvijas pārstāvju vizīte radīja pastiprinātu ārvalstu mediju uzmanību un plaši tika atspoguļota vietējos laikrakstos un interneta vietnēs.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

 

  Drukāt