Baložos norisinājās Latvijas čempionāts nakts orientēšanās distancē

 

 

23. oktobra vakarā, līdz ar tumsas iestāšanos, Baložos norisinājās Latvijas čempionāts nakts orientēšanās distancē.

 
Pateicoties Ķekavas novada pašvaldības atbalstam, orientēšanās notika plašākā un sarežģītākā apvidū. Šogad Baložu meža orientēšanās kartes daļa, tika paplašināta un ietverta purvainā daļa uz Rīgas pusi. Apvidū organizatori izveidoja četras distances ar dažādiem sarežģītības līmeņiem, kur garākajā distancē bija jāveic 10,2 km ar 30 kontrolpunktiem.
 
Šogad sacensības organizēja sporta klubs „Briksnis” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību un Latvijas Orientēšanās federāciju.
 
Jaunā karte bija labs izaicinājums 120 sportistiem no visas Latvijas un viesiem no Lietuvas, lai noskaidrotu, kuri ir labākie nakts orientieristi Latvijā.
 
Par 2010. gada Latvijas čempionu nakts orientēšanās distancē spēcīgākajā vīriešu grupā kļuva Anatolijs Tarasovs (pārstāv RSP), bet spēcīgākajā sieviešu grupā par Latvijas čempioni kļuva Laura Vīķe (pārstāv OK Kāpa).
 
Latvijas čempionāta medaļas sportistiem pasniedza Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, bet par balvām parūpējās atbalstītāji – uzņēmums SIA „STENDERA ZIEPJU FABRIKA”, Latvijas Universitāte un Ķekavas novada pašvaldība.
 
Ar sacensību rezultātiem un fotogrāfijām var iepazīties sporta klubs „Briksnis” mājas lapā www.briksnis.lv.
 
Plašāku informāciju par orientēšanās sportu ikviens var iegūt Latvijas orientēšanās federācijas mājas lapā www.lof.lv. Interesentus, kuri vēlas iepazīt orientēšanās sporta burvību un Latvijas dabas daudzveidību, aicinām apmeklēt tautas sacensības Latvijā, kuras norisinās cauru gadu.
 
 
Sporta kluba "Briksnis" prezidents Andis Janovs izteica pateicību Ķekavas novada Domei un personīgi priekšsēdētājam Robertam Jurķim, Ķekavas sporta aģentūras direktorei Dacei Cīrulei, Baložu sporta iniciatīvu centra vadītājai Laumai Žilko, un Ķekavas novada pašvaldības policijas priekšniekam Mārim Bomiņam un darbiniekiem par sniegto atbalstu Latvijas čempionāta nakts orientēšanās distances organizēšanā.


  
 

 

 

 

 

 

Lauma Žilko

Ķekavas sporta aģentūras

Baložu sporta iniciatīvu centrs

  Drukāt