Ķekavas Mākslas skola svin 15.gadu jubileju

 

30. oktobra pēcpusdienā Ķekavas Mākslas skola aicināja esošos un bijušos audzēkņus, pedagogus, sadarbības partnerus un citus sev mīļus viesus kopīgi nosvinēt Ķekavas Mākslas skolas 15. jubileju. 
 
 
Jubilejas svinības sirsnīgā gaisotnē aizsākās ar absolventu radošo darbu izstādes Turpinājums atklāšanu, pēc kuras viesi kopīgi ar skolas pedagogiem un audzēkņiem nemanot aiztraucās krāsainajā atmiņu vilcienā pa skolas piecpadsmit aizvadīto gadu plašumiem.
 
 
Sanākušos ar priekšnesumiem priecēja draugi no Ķekavas Mūzikas skolas, Jauno Miltu teātris un viesmākslinieki. Laba vēlējumus, radošumu, izturību nākamajam darba cēlienam novēlēja gan Ķekavas novada Domes, vairāku bērnudārzu un skolu vadība, kaimiņu novadu mākslas skolu pārstāvji, gan daudzi citi Ķekavas Mākslas skolas draugi.
 
 
Jubilejā Ķekavas Mākslas skolas direktore Inga Zālīte – Cērūze un viņas vietniece Zīle Ozoliņa – Šneidere saņēma Kultūras ministrijas un Ķekavas novada Domes atzinības rakstus. Par ieguldījumu Domes pateicību saņēma vairāki Mākslas skolas pedagogi.     
 
Domājot gaišas domas un izsakot laba vēlējumus, Ķekavas Mākslas skolas skolotāji un bērni cer, ka tuvākajos piecos gados piepildīsies ilgi lolotais sapnis par jaunām, plašām un modernām telpām. Lai piepildītos cerētais, visi vienojās kopīgā dziesmā ar zīmīgiem vārdiem, kura nu jau kļuvusi par Mākslas skolas himnu: „Tie ir mūsu sapņi, mūsu krāsas, kurās savu dienu krāsojam ...”.
 
Jubilejas izskaņā, iestājoties tumsai, uz kultūras nama fasādes ikviens novada iedzīvotājs varēja aplūkot gaismas šovu – video un citu mākslas darbu projekcijas.  
 
Skolas pastāvēšanas gados to absolvējuši 126 audzēkņi, 35 no tiem turpina izglītību dažādās ar mākslu saistītās nozarēs.
 
Vineta Bērziņa

  Drukāt