Jaunieši rīko labdarības akciju „Līdzās būšu Tev es!”

Ķekavas Jauniešu padomē vienmēr ir bijuši entuziastiski, radoši un vienkārši forši jaunieši, kuri grib, lai jauniešiem Ķekavā ir labi, lai brīvais laiks tiktu pavadīts interesanti un lietderīgi, bet šeit ir grūti konkurēt ar tepat esošo galvaspilsētu Rīgu un tās piedāvātajām izklaides iespējām. Tāpat vienmēr ir vēlme palīdzēt tiem, kas nonākuši nelaimē. Tā ir sanācis arī šoreiz.

 

Kādu laiciņu jau domājām uztaisīt Ķekavā kādu pasākumu, taču nevarējām izlemt kādu. Ideja par labdarības akciju „Līdzās būšu Tev es!” nāca negaidīti, to smēlāmies no tā, ka mūsu starpā daži jaunieši ir lieli zirgu mīļi. Bez ilgas vilcināšanās sapratām, ka tas ir jāiesaista. Bet kā? Kāds būs pasākuma mērķis? Un sekoja daudzi citi jautājumi, kas lika sabīties, taču ātri vien galvā iešāvās ideja par reitterapiju. Mērķi un uzdevumi bija skaidri uzreiz. Nosaukumu smēlāmies no Māras Upmanes – Holšteines daiļradies – viņas mūzikas.

 

Tepat, Sociālajā dienestā, uzzinājām par puisīti vārdā Adrians, kam tāda ir nepieciešama, bet Ķekavas novadā nav sertificēti speciālisti, lai novada pašvaldība varētu šai jautājumā finansiāli palīdzēt, arī pašai ģimenei nav tik lieli līdzekļi, lai segtu šīs terapijas izmaksas. Piedāvājām palīdzēt, cik un kā varam saviem spēkiem – savākt nepieciešamo naudas summu pilnam reitterapijas kursam. Cilvēki, kuriem par savu ideju esam izstāstījuši ir priecīgi un atbalsta mūsu ieceri. Taču ar dažiem desmitiem cilvēku ir par maz, lai sasniegtu mērķi. Tāpēc tieši tagad ir mirklis, kad vajadzīga arī jūsu palīdzība, tāpat arī labās domas, ticība, laba vēlējumi. Tāpēc aicinām ikvienu no jums mums pievienoties šai labdarības akcijā, kas notiks šī gada 20. augustā.

 

Natālija Dreimane, kas sarakstījusi "Reitterapijas rokasgrāmata", stāsta:”Reitterapija ir ārstēšanas metode, kurā galvenais dziednieks ir zirgs. Tā ietver sevī problēmu risināšanu medicīniskā, psiholoģiskā un sociālā rehabilitācijā. Faktori, kas nodrošina reitterapijas labvēlīgo ietekmi ir zirga ritmiskās un trīsdimensiju kustības, zirga ķermeņa siltums, terapeita, palīgu un pacienta sadarbība, kā arī ārstniecībai neierastā terapijas norises vieta. Zirgi jūt gan to, kā cilvēks šodien jūtas, gan to, kā cilvēks viņam pieskaras. Zirgi apbrīnojami labi izprot savas terapeita funkcijas un izjūt slimā cilvēka vajadzības.”

 

Labdarības akcija „Līdzās būšu Tev es!” 20. augustā koncentrēsies Ābeļdārzā. Paralēli Tūrisma un informācijas centra organizētajam garšaugu tirdziņam. Būs iespēja doties nelielā izjādē ar zirgiem, atrast kādas noderīgas vai sirdi piesaistošas mantas krāmu tirdziņā, tāpat arī iegūt hennas tetovējumus. Zīmējumu teltī varēsiet atstāt savu zīmējumu, kā vēlējumu, ko vēlāk iesiesim skaistos vāciņos un nodosim Adrianam. Būs radošās darbnīcas jebkura vecuma iedzīvotājam, kuras būs Jaunatnes Iniciatīvu centra (JIC) teritorijā. Sporta laukumā pie JIC, varēs piedalīties dažādās stafetēs un spēlēs, kur varēs pārbaudīt gan savas personīgās spējas, gan darbu komandā.
Vakarā, no plkst. 20.00 līdz 00:00, Ābeļdārzā būs koncerts, kur uzstāsies dažādi mākslinieki, piemēram, puišu grupa „The Citizens”. Arī koncerta laikā būs iespējams ziedot naudiņu.

 

Ziedotā nauda tiks vākta dažādi. Būs vairākas ziedojumu kastītes, kas būs atrodamas Ķekavas Jauniešu padomes info teltīs. Tāpat visa iegūtā nauda no krāmu tirgus, hennas tetovējumiem, u.c. aktivitātēm tiks novirzīta mūsu mērķim – Adriana reitterapijas kursa apmaksai. Taču, ja nebūs iespēja ierasties uz pasākumu, nedēļu pirms un nedēļu pēc pasākuma (no 13. līdz 27. augustam) būs atvērts bankas konts, uz kuru varēs pārskaitīt jebkādu naudas summu, ko esat gatavi ziedot. Bankas konts tiks norādīts mūsu sociālajos tīklos un citās reklāmās, kā arī pasākuma norises vietā.

 

Ja vēlaties kādā veidā mums palīdzēt īstenot šo vēlmi, bet nav iespēju palīdzēt finansiāli, esat mīļi aicināti, nodot kādas jums vairs nederīgas lietas, kas varbūt var sākt savu otro „dzīvi”, kāda cita mājās. Mantu nodošanas punkts no 1.augusta būs Jaunatnes Iniciatīvu centra telpās. Ja nevarat mantas nogādāt paši, tad rakstiet uz e-pastu: kekavasjauniesi@gmail.com vai mūsu „facebook” lapā www.facebook.com/kekavasjauniesi un atradīsim kopīgu problēmas risinājumu.


Rasa Krūmiņa

21.07.2016.

  Drukāt