Sporta svētku ietvaros arī sacensības svaru stieņa vilkmē no zemes

Sestdien, 30. jūlijā, Ķekavas novada sporta svētku laikā notiks sacensības svaru stieņa vilkmē no zemes individuāli un pārī. Spēka sacensībās aicināti piedalīties gan Ķekavas novada sportisti, gan arī mīļi gaidīti sportisti no citu novadu sporta klubiem. Sacensībām vēl var pieteikties līdz 28. jūlijam http://piedalies.sp.lv/ .

 

Sportistiem jāierodas no plkst. 10.30 līdz 11.30, kad notiks dalībnieku svēršanās, lai noteiktu svara kategoriju. Sacensību sākums plkst. 12.00 pie Ķekavas sporta kluba. Šīs sacensības ir unikālas, jo notiek tikai reizi gadā. Tās norisinās vienā spēka trīscīņas kustībā – svaru stieņa vilkmē no zemes. Sportisti var izvēlēties startēt individuāli un/vai pārī ar vēl kādu sportistu. Vīrieši sacentīsies astoņās svara kategorijās, bet sievietes konkurēs vienā svara kategorijā. Savukārt pāri svaru stieņa vilkmē sacentīsies piecās svaru kategorijās, ņemot vērā abu dalībnieku personīgā svara summu – līdz 132 kilogramiem, līdz 166 kg, līdz 210, līdz 240 kg un virs 240 kg. Sacensību nolikums, pieteikuma veidlapa un cita noderīga informācija pieejama: http://piedalies.sp.lv/

 

Ķekavas novada čempionāts notiek kopš 2010. gada. Toreiz sacensībās piedalījās 21 sportists. Šāda tipa sacensības ir vienīgās Latvijas Pauerliftinga federācijas kalendārā, un gadu gadiem tās ir iemantojušas popularitāti sportistu vidū. Pagājušajā gadā tajās spēkiem mērojās rekordliels dalībnieku skaits - 74 sportisti no 13 komandām. Par 2015. gada absolūti spēcīgāko pāri Ķekavā kļuva Edgars Pavlovskis no Ādažu sporta kluba „Spēka Pasaule” un Vadims Kasparovs no komandas „Arkan Sport”, kopā paceļot 550 kg. Reiz pat šādās sacensībās kopā tika pacelti 615 kg Aleksandra Aleksejeva un Maksima Popova izpildījumā 2013. gada sacensībās.

 

Šogad Ķekavas sporta svētki piedāvā plašu sacensību programmu. Sacensības notiks novusā, laivošanā, pludmales volejbolā, ielu basketbolā, svaru bumbu celšanā, šautriņu mešanā, virves vilkšanā, florbolā, loku šaušanā, futbolā. u.c. Notiks arī dažādas aktivitātes bērniem un jautrības stafetes. Pēc aktīvi pavadītās dienas sportisti un līdzjutēji varēs atpūsties un izdejoties zaļumballē kopā ar mūziķi Ati Ieviņu un vēlāk ar DJ Kārli Blūmfeldu. Ķekavas sporta svētku programma pieejama: http://kekava.lv/pub/?id=150&lid=8892

 

Ķekavas novada čempionātu svaru stieņa vilkmē no zemes organizē Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Ķekavas novada domi un biedrību „Spēka Pasaule”. Sacensības atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums „Rosība” un interneta veikals http://veikals.sp.lv/.

 

Baiba Norberte

Latvijas Pauerliftinga federācija

Biedrība Spēka Pasaule

25.07.2016.

  Drukāt