Ķekava vienojas ar citām Eiropas pašvaldībām kopīgā akcijā

Ķekavas novada pašvaldība atsaukusies Latvijas Pašvaldību savienības aicinājumam atbalstīt Somijas Vietējo un reģionālo pašvaldību asociācijas Eiropas mēroga akciju, kuras ietvaros visas Eiropas pašvaldības aicinātas 28. jūlijā izkārt Eiropas karogu pie pašvaldības ēkām, tādējādi atbalstot Eiropas Savienības vērtības.

 

“Joensū – neliela Somijas pilsēta Eiropas nomalē – aicina citas Eiropas pilsētas parādīt visai pasaulei, cik svarīga ir Eiropas pilsētu un pašvaldību sadarbība," teikts uzaicinājumā. "Eiropa nav ideāla, taču ikviens no mums ir ideāls eiropietis. Tāpēc ierosinām izdarīt dažas pavisam vienkāršas lietas, lai parādītu, ka esam vienisprātis."

 

Akciju ierosinājusi Joensū pilsēta (Joensuu, Somijā). Akciju atbalsta Somijas Ārlietu ministrija, kā arī Eiropas Reģionu komiteja. Tās prezidents Marku Markula (Markku Markkula) atzīst: “Šodien vairāk nekā jebkad agrāk ir jāatbalsta ikviena iniciatīva Eiropas saliedēšanai. Vienotāka Eiropa nozīmē arī saliedētākus tās pilsoņus, un tā ir cerība uz gaišāku nākotni.”

 

Reģistrētās pašvaldības atspoguļotas vienotā digitālā kartē.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

28.07.2016.

  Drukāt