Noslēdz līgumu par Ķekavas parka 1. kārtas būvniecību

Ķekavas novada pašvaldība, balstoties uz publiskā iepirkuma rezultātiem, 29. jūlijā noslēgusi līgumu  ar uzņēmumu “Siguldas Būvmeistars” par Ķekavas parka 1. kārtas būvniecību.  1.kārtas būvdarbus plānots pabeigt 2017. gada rudenī, un tie pašvaldībai izmaksās vairāk kā 188 000  eiro bez PVN.

 

Kā informē pašvaldības ainavu plānotāja Lauma Muceniece, šogad tiks uzsākta Ķekavas parka 1. kārtas būvniecība, kuras laikā labiekārtos aptuveni 1,5 ha lielu teritoriju, kas atrodas starp Rīgas ielu, Skolas ielu, mazo stadionu un Ķekavas upi. 

 

Pirmās kārtas ietvaros izbūvēs bruģētus gājēju ceļus un koka laipas, ierīkos teritorijas apgaismojumu, veiks izskalotā Ķekavas upes karsta nostiprināšanu, ierīkos dekoratīvus ziemciešu un kokaugu stādījumus un izvietos solus, atkritumu urnas, kā arī informācijas stendu.

 

Pēc pirmās kārtas izbūves novada iedzīvotājiem un viesiem būs ērti pieejama, līdz šim maz izmantota atpūtas teritorija upītes krastos. Bet pēc visu Ķekavas parka kārtu izbūves, ciems iegūs mūsdienīgu, arhitektoniski vienotu rekreācijas telpu ar atpūtas iespējām dažādām sociālajām grupām.

 

Par parka vadmotīvu var uzskatīt līkumoto Ķekavas upīti, gar kuras krastiem tiks būvēti jauni un pārbūvēti vecie gājēju ceļi, veidojot vienotu pastaigu maršrutu. Nākotnē maršrutu būs iespējams pagarināt gan upes ietekas virzienā, gan uz dambja pusi, kur atrodas atpūtas vieta.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

29.07.2016.

  Drukāt