Zelta kāzas svin Kokareviču pāris Baložos

27. augustā zelta kāzas svinēja baložnieki Ināra un Jānis Kokareviči. Viņu ģimenes stāsts ir aizsācies Vangažos, kur 1966. gada vasarā abi pirmo reizi tikušies un viens otrā ieskatījušies.

 

Ināra tolaik strādāja Vangažu izpildkomitejā par kara galda priekšnieci un bija norīkota reģistrēt vēlētājus vēlēšanu iecirknī. Savukārt Jānis, būdams rīdzinieks, uz vēlēšanām atvedis savu Vangažos dzīvojošo tanti. Abas dāmas jau bijušas pazīstamas un tiekoties mazliet aprunājušās. Jānim Ināra uzreiz iepatikusies, un viņš nolēmis pēc darba dienas beigām sagaidīt tolaik vien 18 gadus veco un pievilcīgo meiteni, lai aizvestu uz Gaujmalu izvēdināt galvu un atpūsties.

 

Tā arī sākusies abu draudzība. Jau mēnesi vēlāk, 1966. gada jūlijā, Jānis Ināru bildinājis, bet vēl pēc mēneša – augustā – draugu un ģimenes lokā svinētas kāzas.

 

1970. gadā pēc dēla Aināra piedzimšanas Kokareviču ģimene pārceļas uz Rīgu, kur Jānim kā Rīgas katlu pārvaldes darbiniekam tiek piešķirts trīs istabu dzīvoklis. Savukārt 1991. gadā ģimene pārceļas uz Baložiem, kur dzīvo vēl līdz šim.

 

Ķekavas novada pašvaldība sveic Kokareviču ģimeni skaistajos svētkos un novēl, vienam otru atbalstot un spītējot veselības problēmām, piedzīvot vēl daudzus skaistus gadus kopā!

 

Sabiedrisko attiecību daļa

30.08.2016.

  Drukāt