Realizēts starptautisks jauniešu apmaiņas projekts “SMARTT”

Biedrība “Solis tuvāk” sadarbībā ar partneriem no Rumānijas, Serbijas un Apvienotās Karalistes programmas Erasmus+ ietvaros 2016.gada 1-8.augustā Ķekavā realizēja jauniešu apmaiņas projektu “SMARTT”. Projekta ideja radās jauniešiem, to apkopoja Eiropas Brīvprātīgā Darba veicēja no Rumānijas Madalina Elena Manea, kas kopš 2015.gada novembra darbojas biedrībā.

 

Projekta mērķis bija dot iespēju jauniešiem vecumā no 14 līdz 24 gadiem dalīties ar informāciju par laika plānošanu un mērķu noteikšanu, praktiski veikt dažādus uzdevumus un prezentēt gūtās atziņas. Katras valsts dalībnieki vadīja nacionālo vakaru, demonstrējot gan kulinārās prasmes, gan dejas, dziesmas un nacionālos tērpus. Biedrību “Solis tuvāk” atbalstīja gan Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (direktore Linda Vaškevica-Veita), gan Daugmales folkloras kopa (vadītāja Marta Vaivode).

 

Dalībnieki vienprātīgi atzinuši, ka visgrūtāk ir uzstāties publiski un prezentēt savas idejas nepazīstamiem cilvēkiem. Tāda iespēja bija dota 6.augustā, kad nelielu jaunieši demonstrēja deju un skeču Doma laukumā tur esošajiem iedzīvotājiem un Rīgas viesiem.

 

Projekta rezultātus dalībnieki prezentēs savās organizācijās, stāstot par Latvijā redzēto un rādot video materiālus.

 

Andra Vanaga
Biedrība „Solis tuvāk” valdes locekle, projekta koordinatore

  Drukāt