Daugmalē pārrunās Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas un Latvijas sadarbību

Starptautiskās konferences “Ķīmisko ieroču pielietošana: Latvijas un Beļģijas vēsturiskais mantojums. Mūsdienu izaicinājumi” ietvaros piektdien, 23. septembrī, Daugmalē notiks divpusējā tikšanās, kurā piedalīsies Ārlietu ministrijas Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkcijas vadītāja – vēstniece Ingrīda Levrence un Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas eksperts Čens Kajs (Chen Kai) .

 

Tikšanās reizē plānots pārrunāt Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas un Latvijas sadarbību, kā arī starptautiskas aktualitātes, piemēram, ķīmisko ieroču pielietošanu Sīrijā.

 

Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas un Latvijas sadarbība pēdējos gados ir bijusi arvien ciešāka. Sākot ar 2015. gada maiju, Latvija ievēlēta šīs organizācijas Izpildu padomē uz divu gadu termiņu, kas sniedz Latvijai plašākas iespējas piedalīties organizācijas lēmumu pieņemšanas procesā.

 

Atgādinām, ka starptautiskā konference “Ķīmisko ieroču pielietošana: Latvijas (Ķekavas) un Beļģijas (Ipras) vēsturiskais mantojums. Mūsdienu izaicinājumi” notiek pasākuma “Latviešu strēlnieki Nāves salā” ietvaros, kas veltīts simtgadei kopš pirmās ķīmisko ieroču izmantošanas Rīgas frontē 1. Pasaules karā.

 

Konferencē Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) un ārvalstu eksperti ziņos par ķīmisko ieroču pielietošanu un sekām 1. pasaules karā gan Rietumu, gan Rīgas frontē, kā arī spriedīs par ķīmisko ieroču kā masu iznīcināšanas līdzekļu pielietošanas konsekvencēm mūsdienās.

 

Konferences otrajā daļā paredzēta paneļdiskusija “Ķīmisko ieroču izmantošana. Drauds drošībai? Mūsdienu izaicinājumi”, kurā piedalīsies starptautiskie eksperti -  Pols Valkers (Paul Walker) no Pasaules zaļā krusta un  Čens Kajs no Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas, bet Latviju pārstāvēs – atvaļinātais NBS pulkvedis, vēsturnieks Jānis Hartmanis. 

 

Vairāk par pasākumu www.kekavasnovads.lv.

 

Sabiedrisko attiecību daļa
22.09.2016.

  Drukāt