Projekta ietvaros Depkina muižā tiekas piecu valstu jaunieši

Rāmavas Depkina muižā Ķekavas novadā 25.septembrī  ieradās dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Turcijas, Slovēnijas un Rumānijas, lai sešu dienu laikā apgūtu iemaņas dažādos mākslas un amatniecības veidos un gūtu starptautisku pieredzi.

 

 

Starptautiskā jauniešu apmaiņas projekta “HANDiCRAFTs” mērķis ir motivēt jauniešus nodarboties ar rokdarbiem un amatniecību, attīstīt radošumu un vēlmi pašiem izgatavot dažādus darbus un attiecīgi atrast savu nodarbošanos, kā arī iepazīstināt projekta dalībniekus ar ES un citu valstu kultūru daudzveidību, dodot iespēju pašiem praktiski mācīties citu valstu rokdarbu veidus, mazinot jauniešu pakļaušanu bezdarba riskam un lai cīnītos ar jaunatnes vientulības un izolētības problēmu.

 

Dalībnieces Agnese un Marika no Latvijas uzskata, ka galvenais projektā ir iegūt jaunus draugus un iepazīt citu valstu kultūras. Kopumā dalībnieki vēlas iepazīt citu valstu kultūras, uzlabot savas angļu valodas zināšanas, komunikācijas prasmes, uzzināt vairāk par Latviju un iepazīt citu tautu amatniecības veidus.

 

Pirmajā dienā notika iepazīšanās, tika sadalīti “slepenie draudziņi”, dalībnieki dalījās ar savām domām par projektu, savām bažām un savu devumu projektā. Notika arī pirmā – Latvijas darbnīca.

 

Andra Vanaga,

Projekta koordinatore

26.09.2016.

  Drukāt