Ķekavu apmeklēs Eiropas lielo pilsētu pārstāvji

Lai diskutētu par galvaspilsētu metropoļu attīstību, 5.-7. oktobrī Rīgā pulcēsies Eiropas lielo pilsētu sadarbības tīkla jeb Eurocities pārstāvji. Pašvaldību vadošās amatpersonas un eksperti dalīsies pieredzē par sadarbību ar apkārtējām pašvaldībām, diskutēs par Rīgas metropoles areāla attīstības perspektīvām, kā arī apmeklēs Ķekavu.

 

Kā pavēstīja Rīgas domē, trešdien klātesošie diskutēs par Rīgas metropoles areāla (galvenā pilsēta kopā ar tās aptverošajām piepilsētām un tuvējām pilsētām un ciematiem) potenciālu, kā arī iepazīsies ar kaimiņvalstu galvaspilsētu – Varšavas, Viļņas, Tallinas piemēriem.

 

Ceturtdien Eurocities pārstāvji piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Rīgas domes kopīgi organizētajā konferencē "Konkurētspēja caur sadarbību: jauni stratēģiskie un pārvaldes risinājumi Rīgas metropoles areāla pašvaldībām". Savukārt piektdien pieredzes apmaiņas vizītē apmeklēs Ķekavas novada pašvaldību.

 

Eropas lielo pilsētu sadarbības tīkls līdzdarbojas 140 pilsētas no 30 dažādām valstīm, lai risinātu un apmainītos ar informāciju par dažādiem pilsētām nozīmīgiem jautājumiem. Rīga ir Eurocities dalībniece kopš 2002. gada.

 

www.aprinkis.lv

04.09.2016.

  Drukāt