"Ķekavas novada domes kausa 2016’’ izcīņa zirgu pajūgu braukšana sportā

8. oktobrī Ķekavas novadā notika sacensības zirgu pajūgu braukšanas sportā "Ķekavas novada domes kauss 2016".

 

Sportisti sacentās ātruma un kombinētā maratona disciplīnās vairākās klasēs - zirgu vienjūgu, jauno braucēju (jaunieši līdz 18 gadiem), jauno zirgu ( 4 – 5 gadus veci zirgi) un atvērtajā klasē. Pirmo reizi tika piedāvāta iespēja sacensties arī tautas klasē - gan bērnu, gan pieaugušo vecuma grupām. Tautas klasē varēja piedalīties jebkurš, kurš vēlējās izmēģināt savu veiksmi sacensībās.

 

Bērnu grupā startēja četri bērni, visi pārstāvēja biedrību ‘’Zelta rati’’, kā arī četri pieaugušie. To vidū bija pieredzējuši zirgu treneri, kuri ar šo sporta veidu ik dienā nenodarbojas, veterinārārsts, kā arī citu profesiju pārstāvji. Sacensībās Latvijas sportisti vēl varēja iegūt papildus punktus LJF nominācijai ‘’Gada braucējs’’, jo ar šīm sacensībām pajūgu braukšanas sportā noslēdzās sacensību sezona Latvijā.

 

"Ķekavas  novada Domes kausu 2016"  jauno braucēju klasē  izcīnīja Inese Tītmane ar zirgu Senators no JSK ‘’Viktorija’’, aiz sevis attiecīgi 2. un 3.vietā atstājot Megiju Sargsjani  no biedrības "Zelta rati’’ un Annu Rijnieci ar Sezamu no Līgatnes.

 

Jauno zirgu klasē 1. vietā Anita Tašiņa ar zirgu Senators (palīgs Zigmunds Tašiņš),  2. un 3. vietā Megija Sargsjane un Zane Krūmiņa.

 

Atvērtajā klasē 1. vietu izcīnīja Anita Tašiņa ar zirgu Sultāns, 2. vietā Juris Juņēvičs ar Sezamu no Līgatnes, 3.vietā Zane Krūmiņa ar Sapni.

 

Galvenajā, zirgu vienjūgu, klasē "Ķekavas novada Domes kausu" un galveno balvu - jaunas riepas zirgu treilerim - izcīnīja Anita Tašiņa ar zirgu Sultāns un palīgu Zigmundu Tašiņu, aiz sevis ar 4 sekunžu starpību atstājot Zani Krūmiņu ar zirgu Orkāns.

 

 

Tautas klasē bērnu grupā savas pirmās sacensības piedzīvoja Ričards Kraševskis ar zirgu Senators, Severīns Heinrihs Jansons ar zirgu Orkāns, Alise Pazariņa ar zirgu Orkāns un Markuss Kudrjavcevs ar zirgu Sultāns.

 

Sacensības noslēdzās ar īstu šovu skatītājiem, proti, notika ātruma skrējiens starp zirgu un automašīnu. Abiem vajadzēja pēc iespējas ātrāk un precīzāk izbraukt starp zig – zag veidā uzliktiem konusiem. Skatītāju ovāciju pavadīti, abi dalībnieki veica divus braucienus. Rezultātā abi nogāza 2 bumbiņas un ieguva 6 soda punktus. Ātruma ziņā pirmajā braucienā ātrāks bija zirgs, bet otrajā ar mazu starpību - mašīna "Nissan Navara". Tiesneši lēma, ka rezultāts ir neizšķirts un uzvarēja draudzība un sportiskais azarts.

 

Biedrība ‘’Zelta rati’’ saka lielu paldies Ķekavas novada sporta aģentūrai, LJF,  SIA ‘’Marathon’’, SIA ‘’Teiko’’, SIA ‘’Kalnakrogs’’, maiznīcai ‘’Flora’’, Initai Krīgerei  un Jansonu ģimenēm personīgi par sniegto atbalstu šo sacensību organizēšanā.

 

Zane Krūmiņa

Biedrība ''Zelta rati''

10.10.2016.

  Drukāt