Ķekavas novadā apkure ir pieslēgta

Apkures sezona sākusies arī Ķekavas novadā, tādēļ vaicājām namu apsaimniekotājiem, vai visiem klientiem apkure ir pieslēgta, kāds ir šobrīd spēkā esošais siltumenerģijas tarifs  un kādi sagatavošanas darbi ir veikti pirms apkures sezonas uzsākšanas.

 

SIA „Baložu komunālā saimniecība” pārziņā esošajās mājās apkures pieslēgšana tika uzsākta jau ar 1. oktobri, 10. oktobrī  apkure bija pieslēgta visām Baložu pilsētas mājām. Šobrīd Baložos spēkā esošais siltumenerģijas tarifs ir 48,63 eiro/mwh, kas ir par 8 eiro lielāks nekā Rīgā, bet nedaudz mazāks nekā Ķekavā, kur tas ir – 49,83 eiro/mwh. Tomēr, ja salīdzina ar tarifu, kāds bija Ķekavā, uzsākot sezonu pirms gada, vērojams samazinājums par apmēram 13 %.

 

Pirms apkures sezonas uzsākšanas visās SIA „BKS” apsaimniekotajās ēkās ir veikta siltumskaitītāju verifikācija. Tāpat visās katlu mājās tika izskaloti siltummaiņi un pārbaudīta iekārtu gatavība apkures sezonas noslodzes režīmam.

 

Arī SIA „Ķekavas nami” un SIA „Līves2” pārziņā esošajās mājās Ķekavā un Daugmalē apkure ir pieslēgta un pirms apkures sezonas uzsākšanas veiktas nepieciešamās pārbaudes un sagatavošanas darbi.

 

Iedzīvotāju ievērībai

 

Tarifu, kuram atbilstoši aprēķina ēkas kopējo maksu par siltumenerģiju, izvērtē un apstiprina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, un tas ir atkarīgs no dabasgāzes tirdzniecības cenas. Taču to, cik liela būs maksa par siltumenerģiju, nosaka ne tikai tarifs, bet arī ēkā patērētās siltumenerģijas apjoms.

 

Savukārt siltumenerģijas patēriņu galvenokārt ietekmē klimatiskie apstākļi, proti, āra gaisa temperatūra apkures sezonas laikā. Jo zemāka gaisa temperatūra, jo vairāk siltumenerģijas būs nepieciešams siltu mājokļu nodrošināšanai. Un otrādi – jo ziema būs siltāka, jo mazāk tiks patērēta siltumenerģija. Tāpat siltumenerģijas patēriņu ietekmē ēkas tehniskais stāvoklis jeb ēkas siltumnoturība, kā arī iedzīvotāju paradumi - cik siltās telpās iedzīvotāji vēlas uzturēties, kā arī, cik rūpīgi izturas pret siltumenerģijas taupīšanu. Namu pārvaldnieks kopējo ēkā patērēto siltumenerģijas apjomu sadala starp iedzīvotājiem, kas tad arī veido katra individuālo rēķinu.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

12.10.2016.

  Drukāt