Latvijas austrumos snieg, arī Ķekavas novads gatavojas ziemai

Daudzviet Latvijā šodien uzsnidzis pirmais sniegs. Sinoptiķi brīdina, ka ilgstoši nokrišņi gaidāmi īpaši Latvijas austrumu daļā - līs lietus, kā arī gaidāms slapjš sniegs. Vietām sniega sega palielināsies par 6-9 centimetriem, bet Latgalē nokrišņu daudzums var sasniegt pat 15-17 centimetrus. Ziņu aģentūra LETA ziņo, ka slapjš sniegs ar lietu bija vērojams agri no rīta arī Rīgā.

 

Lai ziemas iestāšanās nesagādātu raizes, Ķekavas novada atbildīgie dienesti ir gatavi darbam, taču atgādinām, ka servitūtu un privāto ceļu tīrīšana paliek to īpašnieku ziņā. Iedzīvotājiem vēlams jau laikus vienoties par sniega tīrīšanu ar kādu no šī pakalpojuma sniedzējiem. 

 

Tā kā pašvaldība budžeta līdzekļus drīkst lietot tikai savu ielu un ceļu uzturēšanai, servitūtu un privāto ceļu tīrīšana paliek to īpašnieku ziņā. Iedzīvotājiem ir iespēja personīgi vienoties par sniega tīrīšanu ar kādu no pašvaldības uzņēmumiem vai ar jebkuru citu privāto pakalpojuma sniedzēju. Vēlams to darīt jau laikus, lai ziema nepārsteigtu nesagatavotus. Tālruņa numuri: 

 

  • SIA „Ķekavas sadzīves servisa centrs” Ķekavas pagastā, tālrunis 67937363;
  • SIA „Baložu komunālā saimniecība” Baložos, tālrunis 27734604;
  • SIA „Līves 2” Daugmales pagastā, tālrunis 27055398.
  • Kontaktpersona Ķekavas novada pašvaldībā: ceļu uzraudzības speciālists Arvis Krūmiņš, tālrunis 67847163 


Pēc kāda principa Ķekavas novadā tiek tīrīts sniegs no pašvaldībai piederošiem ceļiem?

 

Pašvaldības ceļi ziemā tiek tīrīti atbilstoši visā valstī noteiktām prasībām. Kā pirmie tiek attīrīti novada maģistrālie ceļi un ielas, pa kurām pārvietojas sabiedriskais transports un skolēnu autobuss, kā arī stāvlaukumi pie skolām un bērnudārziem.

 

Iedzīvotāji nepieciešamības gadījumā var sazināties ar ceļu uzturētājiem un sniegt informāciju par tiem pašvaldības ielu vai ceļu posmiem, kuri nav attīrīti vai kuros nepieciešama ceļa seguma apstrāde ar pretslīdes materiāliem. 

 

Lai ziemas iestāšanās nesagādātu raizes, Ķekavas novada atbildīgie dienesti ir gatavi darbam, taču pašu autovadītāju ziņā ir būt piesardzīgiem, ievērot drošu distanci un braukšanas ātrumu, kā arī parūpēties par sava transporta līdzekļa tehnisko stāvokli un atbilstību lietošanai ziemā.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

25.10.2016.

  Drukāt