Muzejs aicina uz izstādi par strēlnieku tēmu

Ķekavas novadpētniecības muzejā būs skatāma izstāde par latviešu strēlnieku un mūsu novadnieku kara ceļiem Ķekavā un Nāves salā 1915. – 1916. gadā.

 

Izstādē ir gan kauju shēmas, gan fotogrāfijas un kara lietas. Īpaša iespēja ir apskatīt karavīru personīgās lietas, kuras meklēšanas vienība “Leģenda” uzdāvināja Ķekavas novadpētniecības muzejam. Tās tika atrastas Spieķu kalna brāļu kapos 2015.gada 16.-18. oktobrī, kad tika veikti izpētes darbi ar mērķi atrast nepārapbedītos karavīrus un atbilstoši karavīru godam un cieņai tos guldīt zemes klēpī Trušeļu brāļu kapos Ķekavā. Šo darbu laikā tika atrastas 77 karavīru mirstīgās atliekas, kuras pārapbedīja 2015.gada 5. novembrī. Karavīru personīgās lietas bija ļoti sliktā stāvoklī, tāpēc tās tika notīrītas un konservētas.

 

Aplūkojot  maketu par Nāves salu, ir iespēja iztēloties, kā norisinājās Ikšķiles priekštilta nocietinājumu aizstāvēšana, kādi bija ierakumi, kurus vajadzēja būvēt, atrodoties aci pret aci ar ienaidnieku.

 

Skolēniem ir pieejama izglītojošā programma par indīgām gāzēm un kauju norises vietām. Uz nodarbībām lūdzam pieteikties pa tālr. 28679514 vai 28357696.

 

Ķekavas novadpētniecības muzejs

03.11.2016.

  Drukāt