Ķekavas novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar Sabiedrības integrācijas fondu par projekta „Ķekavas novada pašvaldības kapacitātes stiprināšana” īstenošanu

 

2010. gada 20. augustā Ķekavas novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar Sabiedrības integrācijas fondu par projekta „Ķekavas novada pašvaldības kapacitātes stiprināšana” īstenošanu. Projekta kopējās izmaksas 21324,66 Ls 100 % apmērā tiek finansētas no Eiropas Sociālā fonda. Projekta ietvaros paredzēts izstrādāt finansu ekonomisko pamatojumu(FEP) un tehniski ekonomisko pamatojumu(TEP) Ķekavas sākumskolas būvniecībai, kā arī organizēt semināru Ķekavas novada Domes deputātiem un pašvaldības darbiniekiem.
 
Konkursā par tiesībām veikt „Finanšu un ekonomiskā pamatojuma izstrādi PPP projektam vai alternatīvu finansu projektu piesaistei Ķekavas sākumskolas būvniecībai” uzvarēja Latvijas Hipotēku un zemes banka. Eksperti no LHZB sadarbībā ar pašvaldības speciālistiem ir veikuši esošās situācijas apkopošanu un analīzi un ir izstrādāts FEP darba variants. Projekta darba grupa novembra sākumā izskatīja LHZB ekspertu piedāvājumu. 2011. gada sākumā notiks seminārs, kurā ar izstrādāto FEP tiks iepazīstināti iepriekš atlasīti semināra dalībnieki, tajā skaitā deputāti un pašvaldības darbinieki.
 
Pamatojoties uz izstrādāto finanšu ekonomisko pamatojumu pašvaldībai būs iespēja meklēt finansējuma iespējas jaunās sākumskolas būvniecībai no ES struktūrfondiem vai piesaistot finanses publiskajā privātajā partnerībā.
 
 
Attīstības daļas vadītāja Astrīda Vītola
 
17.09.2010.
  Drukāt