Notika LR neatkarībai un Baložu pilsētas svētkiem veltīts koncerts

 

14. novembrī Baložu kultūras namā notika Latvijas Republikas proklamēšanas dienai un Baložu pilsētas svētkiem veltīts koncerts MANA TAUTAS DZIESMA.

 

Svētku dalībniekus sveica

Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis:

 
"Šovakar man ir dubults prieks sveikt mūs visus gan Latvijas, gan mūsu Baložu pilsētas dzimšanas dienā!
 
Mūsu tauta var būt lepna par to, ka izveidojās, atjaunojās un pastāv neatkarīga Latvijas valsts. Tās vēsturi caurvij stingra ticība, cerība un vīrišķība.
 
Ceļš uz neatkarīgu valsti veda cauri varonīgām Brīvības cīņām, cauri pazemojošiem okupācijas gadiem, cauri dziesmotajai revolūcijai... Barikāžu laikā visu tautību un paaudžu cilvēki apvienojās vienotā spēkā, kas apliecināja – latvieša sīkstums un dzimtenes mīlestība bija, ir un būs mūsu katra  sirdī... 
 
Šodien Latvija ir brīva, neatkarīga valsts, ar savu pastāvīgu identitāti Eiropas Savienībā. Tomēr šis laiks ir skarbs. Skarbs ne tikai mūsu valstī, bet arī visā pasaulē.
 
Tas ir laiks, kurš liek atkal rast spēkus, ticību un apzināties piederību savai valstij, savai pilsētai. Tā ir jājūt katram ik dienu, ik brīdi.
 
Mūsu rokās ir šīs skaistās pilsētas izaugsme un attīstība. Mūsu rokās ir visa mūsu novada nākotne. Ar labiem darbiem, gudrām domām, drošām idejām un aktīvu rīcību mēs varam izdarīt to, par ko citi var tikai sapņot. Tā ir katra cilvēka iespēja un atbildība. Uzņemties atbildību par savu zemi nozīmē meklēt un rast jaunus risinājumus savā darbā, riskēt, gūt uzvaras, būt pilsoniski aktīviem.
 
Vēlos īpaši uzsvērt – nemeklēsim desmit iemeslus, lai neko nedarītu, bet radīsim simts iespējas ideju realizēšanai!  
 
Kā mūsu Latvija ir valsts, ar savu pastāvīgu identitāti Eiropas Savienībā arī mūsu pilsēta ir ar savu neatkārtojamu identitāti Ķekavas novadā ko mums kopīgi ir jāpilnveido un jānostiprina. Tādēļ aicinu visus aktīvi iesaistīties gan novada, gan pilsētas sabiedriskajā dzīvē un atsākt gadskārtēju apvienojošu pasākumu – vasarā rīkojot Baložu pilsētas svētkus!
 
No sirds sveicu visus Ķekavas novada iedzīvotājus, un jo īpaši mūs – Baložu iedzīvotājus, mūsu skaistās pilsētas dzimšanas dienā un Valsts svētkos.
 
Lai mums kopā izdodas! Dievs svētī Latviju!"

 

  Drukāt