Sākti darbi pie Skolas ielas pārbūves Baložos

Ķekavas novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar būvniecības uzņēmumu „Ķekava - PMK” par Skolas ielas pārbūvi posmā no Rīgas ielas līdz Dārzu ielai Baložos.

 

Ir plānots, ka līdz 2017. gada septembrim tiks atjaunota ielas braucamā daļa, izbūvētas gājēju ietves, automašīnu novietošanas zonas un jauns ielas apgaismojums.

 

Lai 2017. gada pavasarī un vasarā darbi varētu notikt raitāk, jau 2016.gada novembrī tiek veikti pirmie darbi, zem ielas izbūvējot lietus kanalizācijas sistēmu un ūdensvada sistēmu.

 

Būvniecības uzņēmuma pārstāvis skaidro, ka tas nepieciešams, jo bieži vien rakšanas darbu laikā tiek konstatētas jau esošo cauruļvadu vai kabeļu atrašanās vietu novirzes no dokumentācijā fiksētās, kā dēļ reizēm ir jāpārtrauc darbi, lai veiktu izmaiņas dokumentācijā. Tāpat novērots, ka jau aizbērto un ar mehānismiem blietēto tranšeju zonās rudens, ziemas un pavasara periodos ar gruntsūdeņu svārstībām notiek dabiskā grunts sablīvēšanās, kas vēlāk pozitīvi ietekmē ielas kalpošanas mūža ilgumu.

 

Būvdarbu laikā ir sagaidāmas izmaiņas satiksmes organizācijā, kas var radīt zināmas neērtības to iedzīvotāju ikdienā, kuriem ir jāpārvietojas pa šo ielu. Iespēju robežās šīs neērtības tiks samazinātas, taču iedzīvotāji tiek aicināti būt atsaucīgi un ievērot darbu laikā izvietotās norādes.

 

Attīstības daļa

23.11.2016.

 

  Drukāt