Atbalstām “Taize Riga 2016” norisi

Ķekavas novada iedzīvotāji atbalsta “Taize Riga” Eiropas jauniešu tikšanos Latvijā, piedāvājot naktsmājas vairākiem desmitiem starptautiskās kristiešu kustības dalībnieku. Novadnieki arī turpmāk ir aicināti pieteikties par viesģimenēm, organizēt un apmeklēt gaidāmos bezmaksas pasākumus.

 

Tuvojoties “Taize Riga 2016” Eiropas Jauniešu tikšanās svētkiem Latvijā, kas no 28.decembra līdz 1.janvārim norisināsies Rīgā un tās apkaimē, Pierīgas iedzīvotāji tiek īpaši aicināti uzņemt svētceļniekus, iesaistīties pasākumu organizēšanā un apmeklēt tos. Savu atbalstu starptautiskajai kristiešu kustībai snieguši arī Ķekavas novada iedzīvotāji, šobrīd plānojot izmitināt ap 50 jauniešu.

 

Vairāki tūkstoši starptautisko dalībnieku tikšanās laikā nakšņos viesģimenēs, izmantojot līdzpaņemtos paklājiņus un guļammaisus. Viss, kas no brīvprātīgajām viesģimenēm tiek sagaidīts, ir neliela platība gulēšanai un vienkāršas brokastis. Tikšanās dienas no pulksten 8.00 līdz 22.00 jaunieši aizvadīs kopējās aktivitātēs, kas norisināsies vietējās draudzēs un kultūras centros, kā arī vairākās norises vietās Rīgas centrā, tostarp “Arēnā Rīga” un Ķīpsalas hallē.

 

17 Ķekavas un Ķekavas novada ģimenes ir izlēmušas par labu jauniešu uzņemšanai, atverot sava nama durvis un dodot nakstmājas ap 50 svētceļniekiem. Vēl var pieteikties tie, kuri labprāt uzaicinātu kādus no jauniešiem uz pusdienām pie sevis Jaungada dienā – 1.janvārī, tādējādi parādot savu viesmīlību, savstarpēji iepazīstoties un daloties iespaidos un pieredzē.

 

Tāpat būtu nepieciešami vēl kādi, kam būtu laiks un automašīna, ar ko varētu palīdzēt izvadāt jauniešus uz attālākām Ķekavas novada naktsmāju vietām (apm.10 min. brauciena attālumā) un no tām uz Ķekavu 28.decembra – 1.janvāra rītos un vakaros (tie var būt arī tikai atsevišķi rīti vai vakari), kā arī Jaungada naktī.

 

Šobrīd plānots, ka Ķekavā ieradīsies svētceļnieki no Ukrainas, Vācijas, Lietuvas un Polijas, kā arī 2 brīvprātīgie palīgi no Spānijas. 29.-31.decembrī plkst.8.30 viņi satiksies uz rīta lūgšanu (pēc Tezē parauga) Ķekavas baznīcā, bet pēc tam dosies uz Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centru, lai tiktos mazajās diskusiju grupās. Pārējo dienas daļu jaunieši pavadīs Rīgā, piedaloties visdažādākajās aktivitātēs izstāžu centrā "Ķīpsala" "Arēna Rīga", vecpilsētas baznīcās un citās vietās pilsētas centrā.

 

Vecgada vakaru sagaidīsim Ķekavas baznīcā plkst.23, bet pēc tam Jaunatnes iniciatīvu centrā - Jaungada svinības līdz apm.plkst.2. Visi Eiropas jauniešu tikšanās pasākumi - Ķekavā, Rīgā un citviet - ir atvērti gan viesģimenēm, gan jebkuram citam interesentam, īpaši jauniešiem.

 

Vairāk informācijas www.taizeriga.lv.

 

 

Kontaktpersona Ķekavā – Antra (e-pasts: ramart@inbox.lv, tel.nr.28768453)

 

 

 

 

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

20.12.2016

  Drukāt