Noslēdzies projektu konkurss „Savam novadam"


Ķekavas novada fonda rīkotajā “Labdarības bumbu rallijā” saziedotie līdzekļi ir sadalīti starp sešiem konkursā “Savam novadam” iesūtītajiem projektiem, kurus plānots īstenot līdz vasaras sākumam.

 

Ķekavas novada fonds 2016. gadā par pasākuma „Labdarības bumbu rallijs” laikā iedzīvotāju un novada uzņēmēju saziedotajiem līdzekļiem rīkoja projektu konkursu ar mērķi atbalstīt iedzīvotājiem nozīmīgas iniciatīvas. Projektu konkursā tika iesniegti 15 projekti. Projekta finansējums - 1300 EUR - sadalīts starp sešiem projektiem. Projektus paredzēts īstenot līdz 2017. gada 1. jūnijam.

 

Fonds izsaka pateicību visiem projekta konkursa dalībniekiem. Tie projekti, kurus ierobežotā finansējuma dēļ šoreiz nebija iespējams atbalstīt, tiks saglabāti iedzīvotāju labo darbu "lādītē", lai šīs ieceres īstenotu, ja rastos tāda izdevība.

 

Spēles un rotaļas bibliotēkas grāmatu vidē - lasīšanas veicināšanas instruments

Daudzi skolēni savu brīvo laiku pēc skolas pavada Baložu bibliotēkā, jo tā atrodas tuvu skolai un Baložos nav alternatīvas vietas, kur skolēni droši un bez maksas varētu uzturēties. Lai skolēni laiku pavadītu patīkami un lietderīgi, ir nepieciešams iegādāties galda spēles, kas veicinās izziņu, domāšanu, atmiņu u.tml., kā arī rosinās savstarpēju komunikāciju un sadraudzību. Īstenojot šo projektu, pirmsskolas un skolas vecuma bērniem bibliotēkā būs pieejamas daudzveidīgas spēles. Bērni iegūs vietu, kur varēs interesanti, lietderīgi un droši pavadīt brīvo laiku.

 

Ugunskura vietas ierīkošana

Mellupu sociālā māja ir izveidota ar mērķi sniegt palīdzību sociāli mazaizsargātām personām, ģimenēm ar bērniem. Tā darbojas kā centrs un ir vieta, kurā pulcējas un saturīgi pavada brīvo laiku tuvējo ciemu - Mellupu, Plakanciema un Dzērumciema - iedzīvotāji. Tāpēc neformālā sabiedrības grupa, kurā apvienojušies Mellupu sociālās mājās darbinieki un apkārtējo māju iedzīvotāji, iegādāsies pārvietojamu virtuves katlu ar statīvu un izveidos ugunskura vietu, kuru izmantos, lai iedzīvotāju kopējo pasākumu laikā mājīguma un omulības sajūtu pastiprinātu kopīgi uz ugunskura vārīts ēdiens vai tēja.

 

Par tīrāku upi!

Viens no Ķekavas novadā esošajiem aktīva brīvā laika pavadīšanas veidiem ir atpūta uz ūdens. Līdzās iespējai laivot Daugavā un Ķekaviņas upē pastāv iespēja to darīt arī Misas upē. Tomēr šobrīd šie ūdens resursi netiek pietiekami izmantoti. Iespējams, tam par iemeslu ir fakts, ka upe ir ļoti aizaugusi un piesārņota ar sadzīves atkritumiem, kas apgrūtina pārvietošanos pa upi un rada dabas piesārņojumu. Projekta īstenošanas laikā tiks veikta daļēja Misas upes attīrīšana no kritušajiem kokiem, kā arī no upes izcelti sadzīves atkritumi, kas mazinās ūdens piesārņojumu. Ķekavas novada iedzīvotājiem, ūdens atpūtas cienītājiem radīta iespēja pārvietoties pa upi un aktīvi pavadīt savu brīvo laiku, uzlabojot savu veselības stāvokli.


Tiešās pirkšanas pulciņa izveide Ķekavā

Īstenojot projektu “Tiešās pirkšanas pulciņa izveide Ķekavā”, iedzīvotāju grupa sniegs iespēju novada iedzīvotājiem Ķekavā iegādāties produktus no Latvijas bioloģiskajām lauksaimniecībām. Projekta rezultātā tiks iegādāti nepieciešamie līdzekļi, lai izveidotu tiešās pirkšanas pulciņu Ķekavā. Projekts veicinās veselīga uztura lietošanu, izlietotā iepakojuma atkārtotu izmantošanu, brīvprātīgo darbu.

 

Ķekavas novada sieviešu kluba darbības nodrošināšana

Iedzīvotāju foruma laikā izskanēja viedoklis, ka ir nepieciešams organizēt regulāru sieviešu kopā sanākšanu, līdzīgi kā kādreiz darbojās “Dāmu klubiņš”.  Ķekavā ir izveidojies sieviešu klubs, kas savās iespēju robežās izmanto tam pieejamos resursus - savus talantus un hobijus, iesaista pazīstamus cilvēkus, kuri bez maksas vada seminārus par sievietēm interesējošām tēmām. Projekta finansējums ir nepieciešams noteiktu, kvalificētu lektoru piesaistei, kuri izglītos novada sievietes par veselību, par to kā izvirzīt un sasniegt mērķus, kā savu hobiju pārvērst biznesā un tamlīdzīgi.

 

Sūkņu stacijas apgleznošana Gaismas ielā 5A, Ķekavā

Mēs visi zinām, ka skaista un sakārtota vide pozitīvi ietekmē iedzīvotāju noskaņojumu, kā arī to, ka lielformāta mākslas darbiem ir potenciāls kļūt par savdabīgām vietzīmēm un ciema identitāti veidojošiem elementiem.  Ķekavas parka teritorijā esošā vecā sūkņa stacija šobrīd neliekas vizuāli pievilcīga. Projekta ietvaros, ir paredzēts šo vietu padarīt vizuāli pievilcīgāku un interesantāku. Sienas gleznojums priecēs Ķekavas iedzīvotājus, kuri izmanto blakus esošo gājēju ceļu.

 

 

 

Ķekavas novada fonds

04.01.2017.

 

 

 

  Drukāt