Veiksmīgi aizvadīta “Taize” jauniešu tikšanās

“Taize Riga 2016” jauniešu tikšanās laikā savas nama durvis ārzemju jauniešiem vēra 19 Ķekavas novada ģimenes, izmitinot vairāk nekā 40 starptautiskās kristiešu kustības dalībnieku. Pateicībā un priekā par veiksmīgi aizvadīto tikšanos 8.janvārī Jauniešu iniciatīvu centrā notiks atkalredzēšanās pasākums.

 

39.Eiropas jauniešu tikšanās, kas ilga no 28.decembra līdz 1.janvārim un šogad notika Rīgā, ir noslēgusies. Arī 19 Ķekavas un Ķekavas novada ģimenes atsaucās aicinājumam dot naktsmājas sabraukušajiem jauniešiem, savukārt Doles-Ķekavas ev.lut.draudze un Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centrs atvēra sava nama durvis, lai varētu realizēt programmas rīta daļu – baznīcā notika Tezē lūgšanas, bet Jauniešu centrā diskusijas mazajās grupās. Pusdienlaikā visi devās uz Rīgu, kur piedalījās dažādos pasākumos centra baznīcās, Ķīpsalas hallē, arēnā „Rīga” u.c., un Ķekavā atgriezās tikai vēlu vakarā.

 

Neaizmirstama gan ārzemju jauniešiem, gan mums izvērtās Jaungada sagaidīšana – ar lūgšanu par mieru un vienotību pasaulē, zvanu skandināšanu pusnaktī, uguņošanu un svinību turpinājumu Jauniešu centrā.

 

No 12 tūkstošiem Rīgā sabraukušo svētceļnieku Ķekavā uzņēmām vairāk nekā 40 - no Lietuvas, Vācijas, Ukrainas, Spānijas, Itālijas un visvairāk - no Polijas. Pieci spāņu puiši, kas savā draudzē Valensijā darbojas kā brīvprātīgie darbā ar bērniem un jauniešiem un kas bija vieni no tiem, kas jauno svētceļnieku tūkstošus pērn uzņēma Spānijā, palīdzēja organizēt visu arī šeit Ķekavā – gan dalībnieku reģistrāciju ierašanās dienā, gan plānojot un vadot lūgšanu svētbrīžus un Jaungada svinības, kas izvērtās patiesi krāšņas, radošas un jautras. Ārzemju viesu un arī mūsu vidū atklājās daudz muzikālu talantu, tāpēc Tezē dziedājumi baznīcā skanēja īpaši skaisti dažādu mūzikas instrumentu pavadījumā. Savukārt, tā kā poļu grupā bija vairāki jauni katoļu priesteri, katru rītu baznīcā tika svinēta arī Svētā Mise.

 

Paldies visām viesģimenēm, paldies Ķekavas luterāņu un katoļu draudžu locekļiem par līdzdalību un palīdzību, par ziedojumiem, paldies visiem jaukajiem, izpalīdzīgajiem šoferiem, paldies Jaunatnes iniciatīvu centram un personīgi tā vadītājai Lindai! Paldies Dievam, kas, par spīti visām sākotnējām cilvēciskajām bažām un neziņai un dažādiem šķēršļiem, svētīja, lai galu galā viss tik labi izdotos! Tā bija jauna, interesanta un vērtīga pieredze gan Ķekavas novada ļaudīm, gan Rīgai un visai Latvijai, kas saliedēja, deva iespēju atklāt cilvēkos sirds siltumu, atvērtību un mīlestību.

 

Lai pateiktos viesģimenēm un visiem, kas palīdzēja kā citādi, kā arī lai dalītos iespaidos, atskatītos uz piedzīvoto fotogrāfijās, aicinām uz tikšanos šo svētdien, 8.janvārī plkst.12:00 Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centrā. Gaidīti arī tie, kas nepiedalījās, bet labprāt gribētu kaut nedaudz ieskatīties un dzirdēt, kā viss notika!

 

 

 

Antra Martinsone

05.01.2017.

 

  Drukāt