Barikāžu laika atceres pasākumi Ķekavas novadā

Apritot barikāžu dienas 26.gadadienai, Ķekavas novada iedzīvotāji ir aicināti apmeklēt bezmaksas atceres pasākumu, kas 22.janvārī plkst. 15.00 norisināsies Katlakalna Tautas namā. Pasākuma programmā iekļauti novadnieku atmiņu stāsti un dokumentālā filma “Tēvu barikādes”.

 

Šī gada janvārī aprit 26 gadi kopš 1991. gada barikāžu dienām, kad neatkarības atbalstītāji no 13. līdz 27. janvārim bija gatavi aizstāvēt savu brīvību pret iespējamām militārām akcijām un neatkarības pretiniekiem. Tā bija politiskās krīzes situācija, kad tie, kas nostājās pret neatkarību, centās atjaunot jau zaudēto padomju varu. Tas bija pagrieziena punkts, kā arī ļoti svarīgs tautas pašapziņas un gribas izpausmes brīdis, kad cilvēki bija apņēmības pilni nosargāt savu zemi. Tā bija nevardarbīgās pretošanās izpausme, masveidīga gatavība aizsargāties bez ieročiem, kad cilvēki izveidoja barikādes apkārt Augstākajai Padomei, Ministru Padomei, pie Televīzijas un citiem stratēģiski svarīgiem objektiem Rīgā, arī Ulbrokā, Siguldā, Liepājā, Kuldīgā.

 

Paturot prātā, ka nebūs nākotnes, ja aizmirsīsim savu pagātni godināt, novada iedzīvotāji tiek aicināti uz barikāžu atceres pasākumu Katlakalna Tautas namā 22. janvārī plkst.15.00. Barikāžu atceres pasākuma novadnieku tikšanās laikā sanākušie dalīsies atmiņu stāstos un varēs noskatīties Zigmunda Vidiņa dokumentālo filmu “Tēvu barikādes”. Pirmais filmas seanss paredzēts 20.janvārī plkst. 19.00 Doles Tautas namā.

 

 

Vita Priede

Katlakalna Tautas nams

16.01.2017.

  Drukāt