Ķekavas novadā ir 16 skolēnu autobusu maršruti

Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņiem uz skolu un no tās ir iespēja nokļūt ar kādu no skolēnu autobusiem. Pašlaik Ķekavas novadā ir 16 skolēnu autobusu maršruti.

 

No pašvaldības budžeta šajā gadā skolēnu pārvadājumiem paredzēti 216 650 eiro, 128 000 eiro no šīs summas veido iepirkumu autobusu izmaksas.

 

Populārākais maršruts ir Valdlauči – Ķekava – Valdlauči, kur katrā reisā brauc divi lielie skolēnu autobusi. Visvairāk maršrutu iet gar Pļavniekkalna sākumskolu. Vispopulārākais galapunkts ir Ķekavas vidusskola, uz kuru brauc piecu maršrutu autobusi. Baložu vidusskola un Daugmales pamatskola kā galapunkts ir diviem maršrutiem. Bērniem ar īpašām vajadzībām ir piemēroti četri skolēnu autobusu maršruti.

 

Pašvaldībai pieder divi mikroautobusi (“Nissan Primastar”) un trīs skolēnu autobusi (SETRA, Mercedes Benz Intouro un Reanault Master), no kuriem viens ir iegādāts 2016. gadā. Sešos maršrutos skolēnus ved iepirkumā uzvarējušie SIA “KM transports’ autobusi.

 

2016./2017. mācību gadā jeb ar pagājušā gada septembri/oktobri autobusu maršrutos ir iekļautas jaunas apdzīvotas vietas: Dzērumu maršrutā (Nr. 9) – „Jenči” un „Odukalns”; Valdlauču (Nr. 7) – „Loreķi” un „Jaunsils”; Plakanciema maršrutā (Nr. 8) gan no rīta, gan pēcpusdienā ir iekļauta pietura „Zanzibāra”; Baložu vidusskolas-Valdlaluču maršrutā (Nr. 1) ir jauns papildu reiss pirmdienu, trešdienu un ceturtdienu pēcpusdienās plkst. 14.20.

 

Ja ir nepieciešamība pēc jaunas pieturvietas vai kāda maršruta izmaņām, tad vecākiem ir iespēja uzrakstīt iesniegumu, ko izskata Ķekavas novada domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja un, ja maršruta izmaiņas tiek apstiprinātas, tad tiek dots rīkojums attiecīgā maršruta šoferiem.

 

Skolēnu autobusa maršruta izmaiņas ir iespējams veikt arī viena bērna labad. Šādas vajadzības gadījumā vispirms ieteicams ziņot klases audzinātājam vai zvanīt Ķekavas novada pašvaldības Saimniecības daļas vadītājam Andrim Jēkabsonam, kurš ieteiks labāko risinājumu. Tāpat vēlams rīkoties, ja skolēns uzsāk mācības kādā no novada izglītības iestādēm un ir nepieciešamība sākt izmantot skolēnu autobusu. Lai iedrošinātu jaunākos bērnus braukt ar skolēnu autobusu, pirmajās reizēs vecākiem ir ļauts braukt līdzi.

 

Agrākie rīta reisi ir no Ķekavas uz Daugmales pamatskolu un no Mežsētām Plakanciemā uz Ķekavas vidusskolu. Abi reisi atiet pulksten 7.00. Visu maršrutu pēcpusdienas reisi no skolām atiet plkst. 15.10-15.15.

 

Pašvaldība ir izveidojusi arī papildus reisu, lai skolēniem, kas apmeklē interešu izglītības nodarbības, būtu iespēja pēc tām nokļūt mājās. Šis reiss atiet no Ķekavas (sporta kluba) plkst. 18.15, un tā maršruti ir Valdlauči, Titurga, Baloži, Pļavniekkalns un Ķekava. Bērniem līdz pēcpusdienas skolēnu autobusa atiešanas brīdim ir iespēja piedalīties pagarinātajās grupās, kā arī interešu izglītības nodarbībās.

 

Skolēnus uzņem un izlaiž tikai autobusu pieturās, kā arī bērniem, atrodoties autobusā, ir jāievēro “Uzvedības noteikumi skolēnu autobusos”, pretējā gadījumā pastāv iespēja atteikt konkrētā skolēna pārvadāšanu.

 

Ķekavas novada pašvaldība aicina uz sapratni un savstarpējo laipnību autovadītājus – esiet īpaši uzmanīgi un brauciet lēnāk vai apstājieties, ja redzat pieturā skolēnu autobusu, jo bērni, kas no tā iekāpj un izkāpj, mēdz būt neuzmanīgi un var nepiemērotā brīdī izskriet uz brauktuves. Arī vecākus, kas bērnus nogādā skolā ar personīgo transportu, lūdzam būt saprotošiem un nenovietot auto pieturā vai tik tuvu tai, ka tas var traucēt skolēnu autobusa piestāšanu un izbraukšanu no tās.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

31.01.2017

 

  Drukāt