Ķekavas novads piedalīsies starptautiskajā izstādē „Balttour 2017”

Ķekavas, Baldones, Salaspils, Stopiņu, Ikšķiles un Ogres novada pašvaldības ir apvienojušās kopīgā stendā, lai šī gada izstādē-gadatirgū „Balttour 2017” kopā popularizētu Daugavas lejteces tūrisma reģiona piedāvājumu. Stenda atklāšana norisināsies 3. februārī plkst. 14.00 starptautiskajā izstāžu centrā „BT 1” Ķīpsalā.

 

Tā centrālais objekts būs īsts 9 metrus garš un 2,5 metrus plats vikingu kuģis “Üxküll”, kas izgatavots no ozolkoka, vēstures kluba “Baltic Snike” darbnīcā Vecumniekos. Šis kuģis tūrisma aktīvajā sezonā vizina ceļotājus pa Daugavu galvenokārt Ikšķiles pusē. Izstādē uz kuģa darbosies un par Daugavas lejteces jaunumiem stāstīs īsti vikingi.

 

Katra novada interesantākās vietas aicinās apskatīt akcija „Apceļo Daugavas lejteci!”, kas sāksies līdz ar izstādes norisi. Tās ietvaros būs iespējams iegūt pārsteiguma balvas. Lai to izdarītu, katrā no apskates objektiem jāaizpilda krustvārdu mīkla, kuras atbildes būs iespējams uzzināt, tikai tos apmeklējot, taču „Balttour 2017” stenda apmeklētājiem būs iespēja saņemt atbildi uz papildus jautājumu, tādejādi samazinot apmeklējamo objektu skaitu. Jaunā Daugavas lejteces karte palīdzēs tūristiem orientēties.

 

Šī gada tūrisma sezonas jaunums ir Kāzu buklets. Tajā būs iekļautas skaistākās ceremoniju un svinību vietas, kāzu foto vietas un pieturvietas Daugavas lejtecē. Kalendārs-pasākumu plāns neļaus laist garām nevienu no velobraucieniem, Meistaru dienām, koncertiem, festivālu Baldones Waterfest un citus kultūras un aktīvās atpūtas pasākumus Daugavas lejteces tūrisma reģionā.

 

 „Balttour 2017” Ķekavas novadu reprezentēs arī vietējie pašdarbnieku kolektīvi. Priekšnesmumus sniegs: līnijdeju kolektīvs „Latte”, Baložu senioru deju grupa „Ābeļzieds” un Daugmales folkloras kopa.

 

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta organizētajā stendā starptautiskajā tūrisma un aktīvās atpūtas izstādē „Adventur 2017” Viļņā, kas norisinājās no 20. līdz 22. janvārim, piedalījās un par savām tūrisma iespējām stāstīja arī Ķekavas novads. Savukārt no 10. līdz 12.februārim izstādē „Tourest 2017” Tallinā Ķekavas novads būs iekļauts Latvijas tūrisma stendā.

 

Sabiedrisko attiecību daļa,

02.02.2016.

 

  Drukāt