Starptautiskajā izstādē „Balttour 2017” atklāts Daugavas lejteces stends

3.-5.februārī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinājās 24.starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour 2017”, kurā kā apvienotā Daugavas lejteces tūrisma reģiona daļa piedalījās arī Ķekavas novads.

 

Stenda atklāšanā 3.februārī, stāvot uz īsta vikingu kuģa, svinīgas atklāšanas runas teica visu sešu stendā apvienoto novadu pārstāvji. Ķekavas novadu pārstāvēt bija ieradies domes priekšsēdētājs Andis Damlics.


Daugavas lejteces stends izcēlās ar tā centrālo objektu – Vecumniekos būvēto 9 garo un 2,5 metrus plato vikingu kuģi, kas apmeklētājos raisīja interesi ar savu neparasto noformējumu. Atšķirīgo stendu aplūkoja ne tikai izstādes apmeklētāji, bet arī citi dalībnieki, tādejādi veidojot pieredzes apmaiņu starp dažādu novadu tūrisma darbiniekiem.

 

 

Priecējot izstādes apmeklētājus, atraktīvus priekšnesumus sniedza arī Ķekavas novada pašdarbnieku kolektīvi - līnijdeju grupa „La-te”, Baložu senioru deju grupa „Ābeļzieds” un Daugmales folkloras kopa.

 

„Balttour 2017” ir plašākā un nozīmīgākā tūrisma izstāde Baltijā, kas ik gadu atklāj jauno tūrisma sezonu reģionā un rada svētku sajūtu gan nozares profesionāļiem, gan ceļotgribētājiem.

 

Līdz ar „Balttour 2017” aizsākusies akcija “Apceļo Daugavas lejteci!”, kuras ietvaros ikvienam būs iespēja iepazīt reģiona plašo tūrisma piedāvājumu un līdz pat 2. oktobrim apceļojot Daugavas lejteces reģiona tūrisma objektus. Būs iespēja tikt arī pie dažādām vērtīgām balvām.

 

Ķekavas novads tiks pārstāvēts arī izstādē „Tourest 2017”, kas 10. - 12. februārī norisināsies Tallinā. Šajā izstādē Ķekavas novads būs iekļauts Latvijas tūrisma stendā.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

06.02.2017

 

  Drukāt