No 1. marta var pieteikt bērnus uzņemšanai 1. klasē

 

 

Ķekavas novada pašvaldība aicina topošo pirmklasnieku vecākus no 1. marta līdz 30. aprīlim iesniegt pieteikumus bērna uzņemšanai 1. klasē, izvēloties mācības kādā no Ķekavas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestādēm. Savukārt tie iesniegumi, kas jau šobrīd iesniegti izglītības iestādēs, tiks nodoti pašvaldībai un tiks reģistrēti reģistrācijas datuma secībā.

 

Kur var iesniegt pieteikumu?

1. Klātienē iesniedzot pieteikumu pašvaldības klientu apkalpošanas centros (Ķekavā, Baložos, Daugmalē) un uzrādot bērna dzimšanas apliecību un vecāka personību apliecinošu dokumentu (aizbildnim – bāriņtiesas lēmumu, kas apliecina aizbildnības nodibināšanas faktu).

2. Elektroniski iesniedzot ar drošu elektronisko parakstu parakstītu pieteikumu uz pašvaldības oficiālo elektronisko pastu novads@kekava.lv vai aizpildot elektroniskās reģistrēšanās pieteikumu Latvijas valsts pakalpojumu portālā, kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv.

3. Klātienē iesniedzot pieteikumu skolās un uzrādot bērna dzimšanas apliecību un vecāka personību apliecinošu dokumentu (aizbildnim – bāriņtiesas lēmumu, kas apliecina aizbildnības nodibināšanas faktu).

Pieteikuma veidlapa pieejama Ķekavas novada pašvaldības interneta vietnē, kā arī portālā www.latvija.lv.

Vecāki ir tiesīgi pieteikt bērnu vienā izglītības iestādē, kā nākamo norādot iespējamo prioritāri vēlamo. Ja bērns tiek pieteikts reģistrācijai uzņemšanai 1. klasē pēc 30. aprīļa, tad pašvaldība koordinē bērna uzņemšanu tajā skolā, kurā ir brīvas vietas.  

 

 

Kā tiek veidots bērnu saraksts?

Bērni rindā uz vietu izglītības iestādē 1. klasē tiek reģistrēti pieteikuma saņemšanas secībā. Līdz kārtējā gada 15. maijam, pamatojoties uz skolu vadītāju iesniegto informāciju par 1. klašu vakanto vietu skaitu, Izglītības daļa veido bērnu sarakstu šādā secībā:

  • konkrētās izvēlētās skolas pedagoģisko darbinieku bērni,
  •  bērni, kuriem kopā ar vecākiem deklarētā dzīvesvieta ir Ķekavas novadā un kuriem izvēlētajā skolā mācās brāļi vai māsas,
  • bērni, kuriem kopā ar vecākiem deklarētā dzīvesvieta ir Ķekavas novadā;
  • bērni, kuru dzīvesvieta deklarēta citā pašvaldībā, bet faktiskā dzīvesvieta ir Ķekavas novadā (jāiesniedz pašvaldībā šo faktu apliecinošie dokumenti, piemēram, īres līgums) un kuriem izvēlētajā skolā pamatizglītības programmā mācās brāļi vai māsas;
  • bērni, kuru dzīvesvieta deklarēta citā pašvaldībā un kuriem izglītības iestādē pamatizglītības programmā mācās brāļi vai māsas;
  • bērni, kuriem kopā ar vecākiem dzīvesvieta deklarēta citā administratīvajā teritorijā.

Gadījumā, ja pieteikto bērnu nav iespējams nodrošināt ar vietu 1. klasē pieteikumā norādītajā skolā, pašvaldība, konsultējoties ar vecākiem, koordinē vietas piešķiršanu citā pašvaldības izglītības iestādē.

 

Saraksta publiskošana

Publiski pieejamu informāciju par bērnu sarakstu uz 1. klasi vecāki varēs aplūkot sākot ar kārtējā gada 15. maiju pašvaldības interneta vietnē www.kekavasnovads.lv. Tajā būs norādīts bērna vārds un uzvārds,  dzimšanas datums,  pieteikuma reģistrācijas datums un numurs,  izvēlētā prioritārā un nākamā vēlamā skola, kā arī vēlamā mācību programma. Tāpat sarakstā būs papildu informācija par pēdējām izmaiņām, kas veiktas, pamatojoties uz vecāku pieteikumu.

 

Bērna uzņemšana 1. klasē

Lēmumu par vietas piešķiršanu konkrētajā skolā pieņems pašvaldības izpilddirektors, ņemot vērā Izglītības daļas sagatavoto bērnu sarakstu.  Pēc šī lēmuma saņemšanas, vecākiem līdz 1. augustam skolā jāiesniedz iesniegums par uzņemšanu, bērna medicīniskā karte (veidlapa Nr.026/u), pirmsskolas izglītības iestādes izdota izziņa par pirmsskolas izglītības programmas apguvi un bērna sasniegumu aprakstu (ja tādi ir), kā arī valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinums, ja izglītojamais tiek uzņemts speciālās izglītības programmā, vai ja viņam ieteikti atbalsta pasākumi mācību procesā.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

27.02.2017.

 

 

  Drukāt