Veidos priekšlikumus Daugmales ainavas uzlabošanai

Lai studiju darba ietvaros varētu veikt Daugmales ainavas izpēti un sagatavot priekšlikumus vairāku teritoriju labiekārtošanai, 1. martā Daugmali apmeklēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) arhitektūras studenti.

RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studenti ainavas uzlabošanas un labiekārtošanas priekšlikumus izstrādās studiju priekšmeta „Reģionālās ainavas arhitektūra” ietvaros.  Šī ir fakultātes aizsākta prakse, kad pašvaldības tiek aicinātas sadarboties ar izglītības iestādi. Šogad arī Ķekavas novada pašvaldība šajā projektā ir iesaistījusies un kā darba materiālu studentiem piedāvājusi Daugmales pagasta ainavas - Daugmales pilskalnu, atpūtas vietu pie Važu rāvēja, atpūtas vietu “Ķīkerītis” pie Daugavas, kā arī ciemata centra dīķi, centra masīvu un teritoriju pie Daugmales multifunkcionālā centra.

 

Lai varētu veiksmīgāk sagatavot priekšlikumus, studenti kopā ar pasniedzēju Ievu Miķelsoni tikās ar Ķekavas novada pašvaldības ainavu plānotāju Laumu Mucenieci, teritorijas plānotāju Līgu Sēju, būvvaldes vadītāju Inesi Aizstrautu un Daugmales pārvaldes vadītāju Uģi Volosovski, lai klātienē apskatītu objektus un iegūtu informāciju par izpētes vietām.

 

Plānots, ka studiju darba rezultātā taps 11 darbi un 11 vīzijas, ar kuru palīdzību studenti, tostarp Erasmus apmaiņas programmas jaunieši no Francijas, Vācijas, Portugāles, Čehijas un Polijas, varēs pašvaldībai dot savas svaigās idejas par attiecīgo vietu jaunu ainavisko risinājumu. 

 

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

02.03.2017.

 

 

  Drukāt