Sadarbosies Ķekavas, Mārupes un Tukuma novadi

 

 
30. novembrī Ķekavas, Mārupes un Tukuma novada Domes vadītāji noslēguši līgumu par sadarbību infrastruktūras attīstībā, vides aizsardzībā, publisko pakalpojumu nodrošināšanā un finanšu piesaistē.
 
Līguma parakstīšanā piedalījās Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs un Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Juris Šulcs.
 
Šāds līgums tika noslēgts, jo pašvaldības apzinās, ka ierobežotie pašvaldību budžeta līdzekļi publisko investīciju projektu īstenošanai nozīmē nepietiekamu infrastruktūras uzturēšanu un attīstību, kavējot pašvaldību līdzsvarotu izaugsmi. Lai pašvaldības varētu veiksmīgi ekonomiski un sociāli attīstīties, nepieciešams veicināt esošo līdzekļu efektīvu apsaimniekošanu un izlietojumu, izmantojot publiskā un privātā sektora resursus un priekšrocības.
 
Sadarbības līguma ietvaros pašvaldības savstarpēji konsultēsies, lai noteiktu sadarbības prioritātes un virzienus. Tuvākajā laikā pašvaldības aktīvi meklēs iespējas, kā piesaistīt Eiropas Savienības finanšu instrumentus ielu un ceļu remontdarbu veikšanai un meliorācijas darbiem.
 
Šobrīd pašvaldības kopīgi īsteno vērienīgu Publiskās Privātās Partnerības projektu. Tā ietvaros Ķekavas un Mārupes novados jau vasarā tika atklātas jaunās pirmsskolas izglītības iestādes, bet Tukumā jaunā bērnudārza spāru svētki tiks svinēti nākamā gada pavasarī. 
 
 
Sabiedrisko attiecību daļa
  Drukāt