Latvijā turpina pieaugt kūlas ugunsgrēku skaits

Pēdējo dienu laikā Latvijā strauji pieaudzis kūlas dedzināšanas gadījumu skaits - kopumā valstī dzēsts jau 51 kūlas ugunsgrēks. Iedzīvotāji ir aicināti nepakļaut sevi un apkārtējos ugunsnelaimju riskiem, ievērot likuma prasības un atbilstoši sakopt sev piederošo teritoriju.

 

Iestājoties siltākam un sausākam laikam, Latvijā aktivizējušies kūlas dedzinātāji. Saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopoto operatīvo informāciju, aizvadītajā diennaktī valstī dzēsti 11 kūlas ugunsgrēki, kas ir lielākais diennaktī reģistrēto kūlas ugunsgrēku skaits. Šogad kopumā Latvijā dzēsts jau 51 pērnās zāles ugunsgrēks. Ķekavas novada teritorijā kūlas dedzināšanas gadījumi šogad nav reģistrēti.

 

Atgādinām, ka kūlas dedzināšana, kas var apdraudēt cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību, kaitē dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai, ir aizliegta un ir administratīvi sodāma.

 

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 179.panta 4.daļu par kūlas dedzināšanu piemēro naudas sodu fiziskajām personām no 280 līdz 700 eiro apmērā. Savukārt atbilstoši LAPK 51.panta 2.daļai par zemes apsaimniekošanas pasākumu neizpildīšanu un zāles nepļaušanu, lai novērstu kūlas veidošanos, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 140 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām - no 700 līdz 2900 eiro.

 

Lai izvairītos no kūlas ugunsgrēkiem, Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļas speciālisti, sadarbojoties Reģionālo pašvaldības policiju, ik gadu apseko novadā esošās nesakoptās teritorijas un aicina to īpašniekus ievērot teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumus.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

16.03.2017.

  Drukāt