Pārrunā drošības un satiksmes uzlabojumus Ķekavas novadā

Ielu un ceļu infrastruktūras sakārtošana ir viena no Ķekavas novada pašvaldības galvenajām prioritātēm, tāpēc šogad šim mērķim pašvaldības budžetā ir paredzēti 3 miljoni eiro.  Taču novadā ir ne tikai ceļi, kas atrodas pašvaldības, bet arī valsts pārziņā, kur veicami drošības un satiksmes uzlabojumi.

 

Par minētajām problēmām iedzīvotāji gan vērsušies pašvaldībā, gan pauduši neapmierinātību iedzīvotāju sapulcēs. Tāpēc, lai risinātu arī jautājumus, kas skar valstij piederošus autoceļus, Ķekavas novada pašvaldība ir apkopojusi un veikusi foto fiksāciju par vairākām vietām novadā, kurās būtu nepieciešams veikt drošības un satiksmes uzlabojumus. Savu redzējumu tā ir izklāstījusi nosūtītajā vēstulē Satiksmes ministrijai un “Latvijas valsts ceļiem”.  

 

 

 

Ķekavas novada pašvaldība aicina augstākminētās valsts iestādes izskatīt iespēju veikt šādus drošības un satiksmes uzlabojumus Ķekavas novadā:

  • pēc iespējas īsākā termiņā uzstādīt apgaismojumu, tai skaitā līdz autobusu pieturām, un luksoforu, gājēju pārejas regulēšanai uz Ziepniekkalna ielas (pie lielveikala A7), kā arī izskatīt iespēju pārcelt autobusu pieturu uz Rīgas pusi vai uzlabot esošo gājēju taciņu;
  • Ķekavā pārbūvēt Rīgas un Nākotnes ielas krustojumu, izbūvējot papildus joslu un  uzstādīt luksoforus;
  • pārbūvējot Ziemeļu ielas un autoceļu A7 krustojumu, uzstādīt luksoforu, vienlaikus regulējot auto satiksmi;
  • plānojot autoceļa A7 apvedceļa būvniecību,  satiksmes organizācijas projektā iekļaut uzlabojumus uz esošiem ceļiem, piemēram, autoceļa V2, kā arī Katlakalna, Rāmavas un Krustkalnu teritorijās, paredzot regulējamas gājēju pārejas, papildus ceļus gājēju kustībai;
  • tiltam pār Misas upi pēc rekonstrukcijas veikšanas vairs nav gājēju celiņš, tāpēc nepieciešams paplašināt tiltu, paredzot joslu gājēju kustībai;
  • nomainīt Gaismas ielas asfalta virskārtu, paredzēt lietus ūdens novadīšanu, noņemt apaugumu, noasfaltēt brauktuvi pie tirdzniecības centra “Maxima”, kā arī ierīkot gājēju pārejas un gājēju ceļu Gaismas ielas pagriezienā uz sporta namu;
  • sakārtot autobusu pieturvietas, nomainīt bortakmeņus, noasfaltēt gaidīšanas laukumu, nojaukt sadegušās un sabojātās autobusu pieturu  paviljonus, aizstājot tos un paredzot jaunus Plakanciemā, Mellupos, Alejās, Katlakalnā.

 

Papildus tam Ķekavas novada pašvaldība informēja, ka tā vēlas finansēt un šogad izbūvēt gājēju celiņu un apgaismojumu no Pļavu ielas līdz Statoil degvielas uzpildes stacijai Ķekavā, tāpēc pašvaldība lūdza atbildīgajām iestādēm Pēc iespējas ātrāk izsniegt tehniskos noteikumus un sagatavot sadarbības līgumu par zemes lietošanu.

 

Lai klātienē pārrunātu nepieciešamos drošības un satiksmes uzlabojumus Ķekavas novada teritorijā, 15.martā  ar satiksmes ministru Uldi Auguli un “Latvijas valsts ceļu” valdes locekli Edgaru Strodu tikās Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics un pašvaldības speciālisti.

 

Tikšanās laikā no “Latvijas valsts ceļu” puses tika panākta apņemšanās, ka tuvākajā laikā varētu izvietot papildu zīmes un atstarojošos elementus pie gājēju pārejas Ziepniekkalna ielā, kā arī varētu tikt izskatīta iespēja izgaismot gājēju pāreju.  Savukārt par luksofora  iespējamo uzstādīšanu Ziemeļu ielas un autoceļa A7 krustojumā  - šobrīd norit projektēšanas darbi.

 

Runājot par Ķekavas novada teritorijā esošo valsts autobusu pieturvietām,  tad pašvaldības pārstāvji tika informēti par pieturvietu remonta plāniem šī gada vasaras sezonā – plānots remontēt pieturas “Sarma”, “Valdlauču centrs”, “Štrausi” Valdlaučos , kā arī  pieturu “Ķekava” uz autoceļa A7.  Taču detalizētākas atbildes uz pašvaldības jautājumiem tiks sniegtas “Latvijas valsts ceļu atbildes vēstulē.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

17.03.2016.

 

 

 

 

 

 

 

  Drukāt