Jauniešu centra teātrim galvenā balva Latvijas studentu teātra dienu skatē

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra jauniešu teātris "Apstāties aizliegts" 2017. gada 18. martā spilgti debitējis festivālā "Latvijas Studentu teātra dienas 2017", iegūstot 1. vietu.

 

Par pārsteigumu gan žūrijai, gan skatītājiem, kā arī pašiem izrādes aktieriem konkursā starp labākajām studentu teātra trupām tik iegūta 1.vieta - Lielā Balva 2017- izrādei "Dzīvot. pārDzīvot".

 

 

Žūrijas pārstāve, RTU Kultūras centra vadītāja, režisore Asja Visocka piešķīra savu individuālo simpātiju balvu aktrisei Hertai Bāgantei par emocionālo Hertas lomu izrādē.

 

Izrāde “Dzīvot.pārDzīvot” ir dokumentāla izrāde par stāstiem jauniešu dzīvēs, kas tikuši glabāti dziļi viņu pašu sirdīs. Tie ir stāsti par pārdzīvojumiem, notikumiem, kurus jaunieši līdz šim nevienam nav stāstījuši. Izrādes mērķis ir aicināt cilvēkus izrunāt savus stāstus, kas glabāti dziļi sirdī un ,tur esot, ir kā enkuri, kas velk pie zemes un neļauj pacelties spārnos, neļauj būt patiesi laimīgiem, jo sāpes un skumjas ir jāizsāp un jāpārdzīvo.

 

Režisore Ilze Kvedere-Bloka

 

Izrāde tapusi Rīgas Hanzas Rotari un Bordesholmas rotari finansētā projekta “Miera balodis” ietvaros.

 

Drīzumā novērtēt izrādi būs iespēja gan Rīgā, gan ārpus tās.

 

 

Ilze Kvedere-Bloka,

JIC jauniešu teātra režisore

 

  Drukāt