Baznīcu naktī varēs iepazīt arī Ķekavas un Katlakalna baznīcas

Šogad kultūras pasākumā “Baznīcu nakts” dalību pieteikušas 180 baznīcas visā Latvijā, tostarp Doles-Ķekavas un Katlakalna evaņģēliski luteriskās baznīcas. Pasākums norisināsies 2. jūnija vakarā laikā no pulksten 18.00. Visi dievnami atrodami www.baznicunakts.lv interaktīvajā kartē.

 

„Baznīcu nakts notiek pateicoties vairāku simtu cilvēku brīvprātīgam darbam. Viņu vidū ir draudžu brīvprātīgie, mācītāji, mūziķi un mākslinieki. Novērtējam ikviena ieguldīto laiku, jo, tikai pateicoties tam, dalībnieku skaits ik gadu vērtējams kā nemainīgi augsts. Novērtējam katru dalībnieku, īpaši priecājamies par 40 baznīcām, kuras šogad pasākumā piedalīsies pirmo reizi. Ir svarīgi nostiprināt sasniegto baznīcu draudžu līdzdalību arī turpmāk, lai 2018. gadā, godinot Latvijas simtgadi, Baznīcu naktī piedalītos 200 Latvijas kristīgo draudžu baznīcu,” aicina organizatoru pārstāve Sintija Sproģe.

 

Kā informē baznīcu nakts organizatori, paredzams, ka arī šī gada Baznīcu nakts programmas būs radošas, muzikālas un sirsnīgas. Jau tagad dalību apstiprinājuši vairāki Latvijā labi zināmi mākslinieki, solisti un kori.

 

Vērienīgajā pasākumā apmeklētājus gaidīs arī divi dievnami Ķekavas novadā – Doles-Ķekavas draudzes sv. Annas baznīca un novada kultūrvēsturiskā pērle – Katlakalna evaņģēliski luteriskā baznīca.

 

Baznīcu nakts ir kultūras notikums, kas Latvijā notiek kopš 2014.gada, ielūdzot uz satikšanos ar Latvijas baznīcām – mākslas un arhitektūras skaistumu, garīgo mūziku un pārdomām klusumā un lūgšanā.

 

Vairāk par pasākumu www.baznicunakts.lv.

 

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

11.04.2017.

  Drukāt