Ķekavas novada delegācija piedalās Rātsnama atklāšanā Bordesholmā

 

No 2. līdz 5. decembrim Ķekavas novada delegācija darba vizītē apmeklēja sadarbības partneri – Bordesholmas pašvaldību Vācijā.
 
3. decembrī Ķekavas novada pašvaldības darbinieki, deputāti un Ķekavas – Bordedsholmas draudzības biedrības pārstāvji piedalījās jaunā Rātsnama atklāšanā Bordesholmā, kur dāvāja rupjmaizes klaipu un paciņu sāli. Atbilstoši Latvijas tradīcijām – uz jaunu namu ciemos nāk ar sālsmaizi, lai maize dotu dzimtās zemes spēku, sāls – stiprumu, bet kopā maize un sāls – mīlestību un savstarpēju sapratni. Dāvanas pasniegšanas brīdī par latviešu tautas kultūras mantojuma lielāko vērtību – dziesmu un deju svētkiem Bordesholmiešiem atgādināja Ķekavas novada Domes deputāts Valts Variks un pašvaldības Attīstības daļas vadītāja Astrīda Vītola, kuri bija tērpušies latviešu tautas tērpos.
 
Bordesholmai jaunā Rātsnama būvniecība ir ļoti nozīmīgs valsts un pašvaldības kopprojekts, kas tika plānots jau ilgus gadus.
 
Vizītes laikā sadarbības pašvaldības vienojās par Bordesholmas pašvaldības dalību 2011. gada septembrī plānotajā vērienīgajā starptautiskajā pasākumā VIA Ķekava, pārrunāja turpmāko sadarbību kopīgu projektu īstenošanā, tikās ar sporta dzīves rīkotājiem un apsvēra sadarbību sporta jomā, kā arī iepazinās ar Biomasas rūpnīcas darbību ziemas apstākļos.
 
Vizītes rezultātā nedēļas nogalē Latvijā ieradīsies Bordesholmas pārstāvji, lai organizētu ikgadējo Ziemassvētku akciju Ķekavas novadā.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

 

  Drukāt