Karjeras nedēļa sākumskolā

 Jau vairākus gadus Ķekavas vidusskolas sākumskolas klasēs oktobra mēnesī norisinās Karjeras nedēļa. Šogad tā notika no 8.10. – 19.10. Šajā laikā uz klasēm nāk skolēnu vecāki, kas iepazīstina bērnus ar savu profesiju.

1.e klasē bija ieradusies Katrīnas mamma, kura iepazīstināja mūs ar finansista profesiju Latvijas Dzelzceļa kompānijā. Viņa bija paņēmusi līdzi suvenīrus katram klases skolēnam un papīra sagataves savas lokomotīves izveidošanai. Vislabāk skolēniem patika salikt savu lokomotīvi no konstruktora.

/Skolotāja Liene Tauriņa/

12.oktobrī 2.e un 3.e, pateicoties Viestura un Bruno tētim kaprālim Imantam Bitem, tikās ar NBS karavīriem. Uzzinājām, kādas profesijas nepieciešamas armijā, kādas rakstura īpašības jāattīsta. Skatījāmies filmu par karavīru ikdienu. Bērni piemērīja ekipējumu un skrēja stafetes. Vilkām arī virvi un izrādās - var pat uzvarēt, ja darbojas kā komanda. Paldies par interesanto tikšanos! Vēl 2.e klase bija devusies pie ciema pulksteņmeistara Osemļjaka, kurš ir Martai vectēvs. Uzzinājām par šo profesiju - gan, kā kļūt par pulksteņmeistaru, gan kādas īpašības vajadzīgas. Redzējām dažādu veidu pulksteņus un interesantus instrumentus.

/Skolotāja Anda Tauriņa

Piektdien, 12.oktobrī 3.c klase noslēdza savu karjeras nedēļu, sagaidot ciemos Latvijas muitas pārstāvjus, kuri prezentēja savu ikdienas darbu, izraisot skolēnos lielu interesi par šo profesiju. Vislielāko prieku skolēni guva, skatoties kinologa un viņa speciāli apmācītā dienesta suņa paraugdemonstrējumus. Par skolēnu interesi liecināja viņu uzdotie jautājumi, lai vairāk kaut ko uzzinātu par šīs profesijas darba specifiku.

/Skolotāja Valda Kotāne – Pilāne/

Karjeras nedēļas ietvaros 4.d klase uzaicināja savus vecākus pastāstīt par profesijām, kurās viņi strādā. Vecāku atsaucība tiešām iepriecināja. Pirmā atsaucās Lindas Paulas mamma Laila, kura ļoti interesanti pastāstīja par medicīnas māsas profesiju. Prezentācijā iepazināmies ar šīs profesijas rašanās vēsturi, varējām aptaustīt pat katetra adatu, kura, kā izrādās, ir tieva plastmasas adatiņa. Iepazinām arī pirmai palīdzībai nepieciešamos palīglīdzekļus. Ar lielu interesi sagaidījām Hannas tēti Kasparu, kurš mūs iepazīstināja ar sejas, žokļu un mutes ķirurga profesiju. Bērni bija ļoti pārsteigti par dažādajiem darbiem, kuri veicami šīs profesijas mediķiem. Varējām aplūkot un aptaustīt žokļu maketus, implantus un dažādas medicīniskās ierīces, kuras nepieciešamas šīs profesijas pārstāvjiem. Kates tētis Kaspars atnāca pilnu somu ar dažādiem telefona modeļiem. Viņš strādā telekomunikāciju uzņēmumā BITE un ir atbildīgs par visu BITES darbu. Varējām apskatīt un aptaustīt pirmos mobilos telefonu aparātus, pašus mazākos, biznesa cilvēkiem domātos un vēl daudz citu mobilo telefona aparātu. Tas bija tik interesanti! Alises tētis Vigants ļoti interesanti pastāstīja, ka viņš ir strādājis pasaulē lielāko tehnoloģiju korporācijās, kā, piemēram, Microsoft par pārdošanas speciālistu. Arī tagad viņš ir labākais speciālists savā jomā. Skolai Alises tētis uzdāvināja 2 savas uzrakstītās grāmatas. Sanijas mamma Juta iepazīstināja bērnus ar bāreņtiesas juristes ikdienas darbu un pienākumiem, bet tētis Jānis ar valdes locekļa pienākumiem lielā uzņēmumā, kurš nodarbojas ar projektiem būvniecības jomā. Bērni varēja apskatīt, kā no ieceres top dažādas būves. Paldies klases vecākiem par lielo atsaucību!

4.d kl.audzinātāja Daina Tvirbute

 

   
   

  Drukāt