Latvijas skolas somas projekts “Nofilmē savu filmu!”

 30. oktobrī 8.b klasei ar interaktīvās mācību filmu studijas “Nofilmē savu filmu!” atbalstu bija iespēja  gūt reālu pieredzi filmu uzņemšanā un pašiem kļūt par savas filmas scenāristiem, režisoriem, aktieriem, māksliniekiem.

Projekta mērķis ir popularizēt jēgpilnu mūsdienu tehnoloģiju izmantošanu, attīstīt radošumu, fantāziju un apgūt audiovizuālās mākslas prasmes.

8.b klases skolniece Alise par šo dienu raksta: “Tā mūsu klasei bija lieliska iespēja profesionāli filmēt video un pašiem iejusties aktieru lomā. Mani piesaistīja moments, kad veidojām animāciju no burtiem, un tas, cik daudz bildes vajadzēja uztaisīt, lai sanāktu laba animācija. Mani vienmēr ir piesaistījusi aktieru dzīve un tas, cik tas ir grūti, jo tiešām 3 minūšu garu video mēs filmējām 2 mācību stundas.”

Monta uzsver sadarbības prasmes: “Filmējot filmu, sapratu to, ka ir ļoti svarīgi sadarboties ar citiem klasesbiedriem un palīdzēt viņiem. Veidojot pašu filmu, mums sanāca ļoti daudz brīžu, par kuriem varēs pasmieties vēlāk.”

Tīna: “Es uzzināju, kā top un kā filmē tāda veida filmiņas, un tas bija pamācoši. Tas noderētu arī citiem, kuri nākotnē vēlas sev šādu profesiju.”

Samanta atzīst: “Man ļoti patika būt šīs filmas producentei, jo bija jautri skatīties, ko es un arī klasesbiedri ir izdomājuši.”

Arī Stefānija ir pārliecināta, ka “mums sanāca ļoti labi, jo pašiem bija jautri piedalīties un skatīties. Ar lielāko nepacietību gaidu, kad viss būs samontēts!”

Un klases audzinātāja Ineta saka lielu paldies abām radošo filmu komandām par lieliski paveikto darbu!

  Drukāt