Ekskursija uz Līgatni

 2019. gada 3. oktobrī Ķekavas vidusskolas 8.a klase devās ekskursijā uz Padomju laika īpaši slepeno bunkuru ar segvārdu „Pansionāts" un uz Līgatnes papīrfabrikas ciemata vēsturisko centru. Ekskursija bija ļoti interesanta un izglītojoša. Bija pārsteidzoši redzēt, ar kādām tehnoloģijām strādāja tā laika cilvēka, kā tika zīmētas Padomju Latvijas kartes. Patiesi iespaidīgi – ar roku zīmētas, smalkas, liela formāta kartes dažādiem nolūkiem. Gide ļoti aizraujoši stāstīja, katra telpa, kuru apmeklējām bunkuros, ietvēra šo vēsturisko Padomju Latvijas auru.

Līgatnes papīrfabrikas vēsturiskais ciemats bija patīkama pārmaiņa pēc bunkuriem. Ar zinošu gidi devāmies pa Līgatnes takām. Bijām arī vienā no ciemata rekonstruētajiem dzīvokļiem. Redzējām reālos apstākļus, kādos dzīvoja tā laika ģimenes, dzirdējām reālu dzīves stāstu no sievietes, kura kā bērns dzīvoja papīrfabrikā, tas bija pārsteidzoši. Ļoti atšķiras tā laika dzīve no mūsdienām. Kultūras nama gleznas uz sienām bija fantastiskas, reti namos var redzēt tik iespaidīgus gleznojumus. Īpaši skaisti bija smilšakmens atsegumos veidotās pagrabu alas, ko paspilgtināta zelta rudens.

Ekskursija bija patiesi izdevusies, jo uzzinājām vairāk par Padomju Latviju, tā bija aizraujoša, izstaigājām Līgatni, uztaisījām daudz bildes, jo bija ko redzēt. Ļoti priecīgi un apmierināti devāmies mājās.

  Drukāt