Kolektīvs “Daina” gūst atzinību festivālā Braslavā

27. - 28. maijā Ķekavas kultūras nama bērnu tautas deju kolektīvs “Daina” piedalījās Starptautiskajos tradicionālās kultūras svētkos Braslavā, kas šogad atzīmēja 50. norises gadadienu. Jubilejas koncertā Ķekavas novada deju kolektīvs dalībniekus sveica ar trijām dejām, kas guva plašu atzinību.

 

Bērnu deju kolektīvs “Daina” bija viens no diviem Latvijas kolektīviem, kas saņēma uzaicinājumu piedalīties Starptautiskajos tradicionālās kultūras svētkos „Браславские зарницы – 2017” Braslavā, Baltkrievijā. Šogad festivāls pulcēja kolektīvus no Baltijas valstīm, Polijas, Armēnijas, Krievijas un viesmīlīgās Baltkrievijas.

 

Festivāla atklāšanas dienā pilsētas laukumā notika ansambļu konkurss ar teatrāliem priekšnesumiem un svētku uguņošanu. Savukārt noslēguma koncertā brīvdabas estrādē sagatavotos priekšnesumus demonstrēja starptautiskie kolektīvi. Latviju šajos svētkos pārstāvēja Viļānas novads un Ķekavas novada “Daina”, kas bija vienīgais ielūgtais bērnu deju kolektīvs.

 

 “Dainas” dejotāji no Latvijas aizveda trīs dejas - “Iet kaza ragainā”, “Bāra bērnu ganu rīti” un “Aug meitas kā liepas, puiši kā ozoli” -, pateicībā saņemot Baltkrievijas kultūras ministra vietnieka parakstītu diplomu par meistarīgu sniegumu, kā arī neviltotas skatītāju simpātijas – starptautiskā festivāla dalībnieki labprāt aprunājās un nofotografējās ar “Dainas” dejotājiem.

 

Kā stāsta kolektīva vadītāja Līga Freimane, visus deju kolektīvus Braslavā uzņēma ar lielu sirsnību un viesmīlību. Festivāls bija labi organizēts ar daudzveidīgu pasākuma programmu, kas iepriecināja gan lielus, gan mazus pasākuma apmeklētājus. Paralēli kolektīvu priekšnesumiem apmeklētāji piedalījās dažādās atrakcijās, apmeklēja amatnieku tirdziņus un degustācijas.

 

No Baltkrievijas “Daina” mājās pārveda vērtīgu pieredzi starptautiska mēroga deju festivālā, jaunus domubiedrus, kā arī sadarbības uzaicinājumus Ķekavas novada un Braslavas bibliotēkām.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

30.05.2017.

 

 

 

 

  Drukāt