Ķekavas Mākslas skolas absolvents laikmetīgās mākslas triennālē Tallinā

Starptautiskā laikmetīgās mākslas triennālē EKSPERIMENTA!, kas no 20. oktobra līdz 3. decembrim norisinās Tallinā, starp 10 valstu jauno mākslinieku darbiem skatāms arī Ķekavas Mākslas skolas absolventa Stefana Pavlovska darbs "Zīmoli un pieredzes".
 

Tallinas starptautiskajā laikmetīgās mākslas triennāle savus darbus par tēmu “māksla un ekonomika” prezentē jaunie autori no 10 valstīm. Latviju izstādē pārstāv 11 jaunieši ar deviņiem īpaši triennālei veidotiem darbiem. To vidū arī Ķekavas Mākslas skolas absolvents Stefans Pavlovskis (sk. Zīle Ozoliņa-Šneidere) ar darbu "Zīmoli un pieredzes".
 

Atklājot izstādi, Igaunijas Mākslinieku savienības prezidents Vano Allsalu izcēla jauno autoru darbu īpaši augsto māksliniecisko kvalitāti: ”Esmu pārsteigts par to, cik daudzpusīgs ir jauno mākslinieku redzējums un cik dažādas pieejas gan personiskiem jautājumiem, gan globālām problēmām.”

 

 “Starptautiskā laikmetīgās mākslas triennāle EKSPERIMENTA! ir vērienīgs mākslas pasākums jauniešiem, kas ir kā atspēriena punkts jaunām idejām un eksperimentiem laikmetīgās mākslas laukā, varētu teikt, ka tā ir “mazā Venēcijas biennāle” jauniešiem”, stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra Vizuālās mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča.
 

Latvijas jaunie autori, meklējuši izteiksmes veidus, kā paust savu attieksmi, reflektējot par laiku, naudu, materiālo pasauli, sabiedrību, izceļot tās vērtības, kas pašiem šķiet nozīmīgas un aktuālas šobrīd. Dalība laikmetīgās mākslas triennālē jauniešiem nozīmē jaunu, starptautisku pieredzi, kā arī iespēju saprast laikmetu savu vienaudžu acīm. Jaunie mākslinieki no Latvijas Starptautiskajā laikmetīgās mākslas triennālē Eksperimenta! piedalās jau trešo reizi. Latvijas pārstāvniecību šajā pasākumā organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.
       

Starptautiskās laikmetīgās mākslas triennāles EKSPERIMENTA! atklāšana notika 2017. gada 20. oktobrī Tallinas Mākslas zālē, kur līdz 3. decembrim būs apskatāmi vairāk nekā 70 darbi, kurus radījuši 14 līdz 21 gadu veci jaunieši. Triennālē piedalās jaunie autori no Vācijas, Krievijas, Brazīlijas, Slovēnijas, Kanādas, Turcijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.  KSPERIMENTA! ietvaros notika arī starptautiska fotodarbnīca un daudzveidīgi  izglītojoši pasākumi.

 


Foto: R. Lielbriedis, Z. Ozoliņa-Šneidere

                                    LNKC Vizuālās mākslas izglītības eksperte I. Kupča

Ķekavas Mākslas skolas skolotāja Z. Ozoliņa-Šneidere

31.10.2017.

 

 

  Drukāt