Izstrādās vienotu kārtību Ķekavas novada skolēnu pārvadājuma organizēšanai

Ķekavas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu, lai izstrādātu vienotu kārtību un kritērijus tam, kā tiek organizēti skolēnu pārvadājumi Ķekavas novada teritorijā.
 

Jaunā kārtība darba grupai ir jāizstrādā līdz nākamā gada 31. janvārim un tā jāvirza tālāk izskatīšanai domes komitejās un apstiprināšanai domes sēdē.  
 

Darba grupu vada Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš, un tajā strādā speciālisti no Izglītības, Saimnieciskās un Juridiskās daļas, iekšējais auditors, kā arī Baložu vidusskolas, Ķekavas vidusskolas, Pļavniekkalna sākumskolas un Daugmales pamatskolas direktori.
 

 

Pašvaldība aicina arī iedzīvotājus iesaistīties šī jautājuma sakārtošanā un sniegt savus priekšlikumus, aizpildot anketu šeit līdz 18. decembrim.
 

Atgādinām, ka šobrīd Ķekavas novada pašvaldība Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņiem uz skolu un no tās ir iespēja nokļūt ar kādu no skolēnu autobusiem. Pašlaik Ķekavas novadā ir 15 skolēnu autobusu maršruti.
 

Pašvaldības budžetā 2017. gadā tika apstiprināti un izdalīti līdzekļi 216650 eiro. Populārākais maršruts ir Valdlauči – Ķekava – Valdlauči, kur katrā reisā brauc divi lielie skolēnu autobusi. Visvairāk maršrutu iet gar Pļavniekkalna sākumskolu. Vispopulārākais galapunkts ir Ķekavas vidusskola, uz kuru brauc piecu maršrutu autobusi. Baložu vidusskola un Daugmales pamatskola kā galapunkts ir diviem maršrutiem. Bērniem ar īpašām vajadzībām ir piemēroti četri skolēnu autobusu maršruti.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

27.11.2017.

 

  Drukāt