Noslēdzies konkursa Gribu būt mobils fināls: Baložu vidusskolas komandai otrā vieta

Jau daudzu gadu garumā konkurss “Gribu būt mobils” pulcē skolēnus no visas Latvijas un mudina tos padziļināti apgūt zināšanas un prasmes ceļu satiksmes drošības jomā. Šā gada finālā ar 525,5 punktiem otro vietu izcīnīja Baložu vidusskolas komanda skolotāja Andris Žilko vadībā.
 

2017./2018.gadā 6.- 8. klašu skolēnu konkursam “Gribu būt mobils” pieteicās vairāk nekā 500 komandu. Pusfināla sacensībās piedalījās 10 komandas no katra reģiona.
 

Kā informē konkursa organizators VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija”, ceturtdien, 1. martā, uz konkursa “Gribu būt mobils finālu” Rīgā ieradās labākās komandas no 7 Latvijas novadiem. Finālisti veica testus, maketā ar satiksmes līdzekļu modeļiem organizēja satiksmi, demonstrēja komandas garu ceļazīmju stafetē un praktiskā darbībā ar velosipēda riepu kā arī pārbaudīja telpiskās domāšanas prasmes. Novitāte konkursa fināla norisē bija Kapteiņu cīņas. Žūrija vērtēja komandas dalībnieku individuālo sniegumu un arī komandas darbu. Kā atzina skolēni - konkursā vajadzīgas gan zināšanas, gan arī veiksme. Šoreiz abi komponenti visizteiktāk piemita komandai “Jautrie pūčulēni” no Ērģemes pamatskolas, kas kļuva par šīgada konkursa uzvarētāju.


Tāpat CSDD saka paldies skolotājiem, kuri snieguši nenovērtējamu ieguldījumu skolēnu sagatavošanā.
 

Fināla dalībnieki saņēma piemiņas balvas, bet pirmo trīs vietu ieguvēji - dāvanu kartes izglītojošam ceļojumam pēc savas izvēles.
 

Konkurss ir noslēdzies, ir gūtas jaunas zināšanas, uzkrāta pieredze, apzināti nākamie mērķi, uz kuriem tiekties nākamgad. Ieguvēji ir visi, kas piedalījās konkursa posmos, jo jaunās prasmes ceļu satiksmes drošības jomā ir uzticams kompass apzinātai un pārdomātai rīcība turpmāk.
 

Konkursu organizē CSDD un finansē LTAB/OCTA.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

02.03.2018.

 

  Drukāt