Pedagogu pieredzes apmaiņas brauciens uz “Exupéry International School”

13. martā Ķekavas novada pirmsskolas un sākumskolas pedagogi devās metodiskās apvienības organizētā pieredzes apmaiņas braucienā uz četru valodu apmācības privātskolu Piņķos – Ekziperi starptautisko skolu (Exupéry International School).
 

Skola nosaukta franču rakstnieka Antuāna de Sent-Ekziperi vārdā, uzsverot, ka ikviens bērns ir apbrīnojams.
 

Pašreiz skolā mācības uzsāk bērni no pirmsskolas vecuma līdz 7. klasei. Ar katru jauno mācību gadu tiek atvērtas pakāpeniski jaunas klases. Pirmsskolas telpas ir iekārtotas tā, lai bērni varētu izdzīvot tādas labi zināmus literatūras darbus kā “Sarkangalvīte un vilks”, “Pelnrušķīte”,  “Trīs musketieri” un “Mazais princis”. Pedagogi bērniem rada interesi par mācīšanos kā piedzīvojumu.
 

Viens no skolas mērķiem ir veicināt valodu (angļu, franču, latviešu un krievu) un satura integrēto apguvi ikdienas dzīvē, kā arī bērnu talantu atklāsmi un akadēmisko vērtību veicināšanu pedagoģiskajā procesā. 
 

Paldies skolas pārstāvim Artūram Piļkēvičam par jauko uzņemšanu un Ķekavas novada pedagogiem par atsaucību un ieinteresētību.
 

Mūsdienu izglītības pārmaiņu procesā Latvijā pedagogam ir jāmaina domāšana, tādēļ svarīgi ir gūt pieredzi arī savā profesionālajā izaugsmē.


Silvija Riekstiņa

Mācību jomas koordinatore par pirmsskolām Ķekavas novadā

15.03.2018.

  Drukāt