VEF un Rietumu banka arī šogad skolēniem dāvinās basketbola āra grozus

Latvijas čempionvienība basketbolā “VEF Rīga” sadarbībā ar “Rietumu Bankas labdarības fondu” turpinās pērn aizsākto tradīciju un otro gadu pēc kārtas uzlabos basketbola infrastruktūru Rīgā un dažādos Latvijas reģionos, dāvinot skolām sešus āra basketbola grozus #vefgrozs kampaņas ietvaros. Pieteikumus konkursam var iesūtīt līdz 9. maijam, savukārt rezultātu paziņošana – 14. maijā.
 

Groza ieguvējus noteiks radošās skolu sacensības sociālajās Instagram un Facebook vietnēs, kā arī iesūtītās vēstules un žūrijas komisijas vērtējums, kuras sastāvā ir “VEF Rīga” un “Rietumu Bankas labdarības fonda” pārstāvji.
 

Konkurss norisināsies no 10. aprīļa līdz 9. maijam, tajā piedalīties ir aicināti skolēni, palīdzot savai skolai iegūt jaunu āra basketbola grozu. Līdzīgi kā iepriekšējā gadā arī šoreiz kopumā tiks dāvināti seši grozi – trīs skolām Latvijas reģionos un trīs Rīgā (pašvaldības teritorijā).
 

Projekta mērķis ir popularizēt basketbolu un veselīgu dzīvesveidu, kā arī aktīvu brīvā laika pavadīšanu bērnu un jauniešu vidū. Šāda kampaņa norit, pateicoties “VEF Rīga” un “Rietumu Bankas labdarības fonda” atbalstam.
 

“Rietumu Bankas labdarības fonda” valdes priekšsēdētāja Inga Šīna: “Rodas patiess smaids, redzot kā līdz ar pirmajām siltajām dienām bērni kopā ar saviem draugiem dodas ārā braukt ar riteni, mācās braukt ar skrituļdēli un spēlē bumbu. Fondam vienmēr ir bijis svarīgi, lai bērni būtu veseli, tādēļ mēs vēlamies, lai arvien vairāk bērnu pievēršas aktīvam dzīvesveidam un lai viņiem ir iespēja vairāk laika pavadīt svaigā gaisā kā mācību, tā arī brīvajā laikā. Lai bērni pievērstos sporta aktivitātēm, svarīgi ir radīt ērtu, drošu un brīvi pieejamu infrastruktūru, un esam īpaši priecīgi, ka atkal varam sešām skolām dāvināt basketbola grozus.”  
 

“VEF Rīga” valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: “Aptaukošanās un liekais svars bērnu un jauniešu vidū Latvijā ir liela problēma. Lai ieviestu pozitīvas pārmaiņas, nepieciešams laiks. Tāpēc vēlos pateikties Rietumu Bankas labdarības fonam, ar kuru kopīgi jau otro gadu pēc kārtas turpinām uzlabot basketbola infrastruktūru, tādējādi dodot iespēju arvien lielākam skaitam bērnu un jauniešu savu brīvo laiku pavadīt aktīvi. Aicinu skolēnus izmantot šo iespēju savas skolas īpašumā saņemt kvalitatīvu basketbola āra grozu un sagaidīt ciemos Latvijas čempionvienības spēlētājus.” 
 

Lai pieteikums klasificētos konkursam, nepieciešams izpildīt divus soļus:
 

  1. ievietot publiski pieejamu foto vai video sociālajos tīklos Facebook un/vai Instagram, nosaukt savu skolu, norādīt iemeslu, kāpēc tā ir pelnījusi basketbolu grozu āra laukumā (piemēram: “Manai skolai X ir nepieciešams #vefgrozs, jo...”) un pievienot savam attēlam vai video tekstā heštagu #vefgrozs;
  2. atsūtīt pieteikuma vēstuli e-pastā uz info@vefriga.com vai pa pastu, adresējot basketbola klubam “VEF Rīga” uz adresi Blaumaņa ielā 36-9, Rīgā, LV-1011.

Vērtēšanas kritēriji grozu pieteikumiem:

  • foto/video un vēstulē nepārprotami nosakāma nepieciešamība pēc basketbola groza;
  • groza publiska, neierobežota pieejamība un atbilstoša, jau labiekārtota vieta tā uzstādīšanai;
  • aprakstīt skolas/ ciemata/ pilsētas sportiskās aktivitātes, aktīvas jauniešu grupas, biedrības;
  • vērtējot pieteikumus, žūrija ir tiesīga sazināties ar konkrētajām skolām un pieprasīt papildus informāciju izsvērta lēmuma pieņemšanai;
  • vērtējot pieteikumus sociālajos tīkos, tiks ņemts vērā arī foto/video radošums un oriģinalitāte, kā arī skolēnu atbalsts, kas izpaužas kā “patīk” atzīmes pie konkrētās publikācijas sociālajos tīkos.


Kampaņas rezultāti tiks paziņoti 14. maijā, bet āra basketbola grozu uzstādīšana paredzēta augustā un septembrī.

 


Gatis Jahovičs

“VEF Rīga” direktors

T:29630637

E: gatis@vefriga.com

www.vefriga.com

11.04.2018.

 

  Drukāt