Aprīlis Ķekavas Mūzikas skolas audzēkņiem aizvadīts ar sasniegumiem

Ķekavas Mūzikas skolas pedagogiem un audzēkņiem aprīlis nesis labus “darba augļus”-  skolas koris Ungārijā starptautiskajā koru festivālā izcīnīja Zelta diplomu, bet Starptautiskajā Jauno mūziķu konkursā Mārtiņš Starostnieks vienīgais ieguva Grand Prix, kā arī atzinību par labāko brīvās izvēles skaņdarba izpildījumu.

Kā informē Ķekavas Mūzikas skolas kora vadītāja, diriģente Vineta Litauniece, koris aprīļa vidū devās uz Ungārijas galvaspilsētu Budapeštu, kur pavasaris jau priecēja visus ar ziedošajiem Donavas upes krastiem. Šajā skaistajā pilsētā mūzikas skolas koris piedalījās 17. Starptautiskajā Budapeštas Koru festivālā un konkursā, kur sīvā konkurencē izcīnīja Zelta diplomu. Ļoti vērtīgas bija meistarklases, kurās ar Ķekavas Mūzikas skolas kori strādāja konkursa mākslinieciskais vadītājs Hollerung Gabor.

“Kā šī brīnišķīgā kora diriģente, jūtos ārkārtīgi lepna un priecīga, ka varu strādāt un sasniegt augstus rezultātus ar talantīgiem un dziedāt gribošiem bērniem. Konkursi ir milzīgs stimuls kora un bērnu izaugsmei un diriģenta profesionālai pilnveidei. Ir liels prieks, ka mūsu novadu vada cilvēki, kas zina, saprot un novērtē, cik svarīgi bērniem ir koncertēt un piedalīties konkursos ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās,” stāsta kora diriģente.

Arī Ķekavas Mūzikas skolas 5.sitaminstrumentu klases audzēknim Mārtiņam Starostniekam aprīlis bija ļoti īpašs mēnesis, kurā grūts darbs mijās ar augstu novērtējumu.

10.-12.aprīlī Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā notika X Starptautiskais Jauno mūziķu konkurss VIVA LA MUSICA, kurā piedalījās 48 jaunie mūziķi dažādās specialitātēs. Mārtiņš vienīgais ieguva augstāko žūrijas vērtējumu – 25 punktus un šī konkursa Grand Prix, kā arī atzinību par labāko brīvās izvēles skaņdarba izpildījumu.

Jau nākamajā dienā pēc konkursa Daugavpilī, Mārtiņš Starostnieks kopā ar skolotāju Normundu Evertu devās uz Vāciju, kur piedalījās vērienīgā projektā. „Tas, kas pirms 57 gadiem sākās kā Vācu – Skandināvu mūzikas nedēļa, laika gaitā ir attīstījies par Eiropas projektu”, saka mūzikas nedēļas vadītājs Jonas Siewertsen. Trīspadsmitgadīgais Mārtiņš Starostnieks bija jaunākais no dalībniekiem, jo projekts paredzēts jaunajiem mūziķiem no sešpadsmit gadu vecuma. Mārtiņu uz šo mūzikas nedēļu uzaicināja perkusiju (sitamo) instrumentu docents Pauls Andersons, kurš projektā  piedalās  jau 20 gadus. Viņš novērtē Mārtiņa spilgto talantu un vēlas to veicināt – viņš zina, ka šeit var daudz iemācīties.

Kopā ar skolotājiem un projekta dalībniekiem Mārtiņš piedalījās gan meistarklasēs, gan vairākos koncertos gan kā solists, gan festivāla - projekta orķestra dalībnieks un konkursā, kurā atkal tika novērtēts Mārtiņa talants – viņš ieguva 1.vietu. “Neskatoties uz to, ka dalībnieki runāja atšķirīgās valodās, Mārtiņš ieguva daudz draugu, jo viņi visi runā vienā - mūzikas valodā,” stāsta skolotājs Normunds Everts.

 

 

Ķekavas Mūzikas skola

08.05.2019.

 

 

  Drukāt