PII “Avotiņš” dalība projektā “Say hello to the World”

Šī gada 14. jūnijā noslēdzās 2018./2019. mācību gada projekts “Say hello to the World”, kura mērķis bija iepazīstināt bērnus ar dažādu kultūru un tradīcijām, veidot starptautisku komunikāciju. Projekta ietvaros divas grupiņas no PII “Avotiņš” dalījās pieredzē ar citām pirmsskolas izglītības iestādēm caur video zvaniem. Grupa “Mārītes” veica savstarpējus video zvanus ar Horvātijas PII “Leptir” grupu “Dupini”, savukārt grupa “Burbulīši” ar Slovēnijas PII “Vrtec Zreče” grupu “Otroci iz skupine Kristine in Suzane”.


Projekta ietvaros tika ievērota “Five fingers” mācību programma, kurā tika veiktas ieteiktās aktivitātes. Kopā bija iekļautas piecas tēmas, par katru tēmu tika veikti divi video zvani. Tika apgūtas šādas tēmas – “Šis esmu es”, “Es un mana ģimene”, “Es un mans dārziņš”, “Mana pilsēta”, “Mana valsts”. Bērni ne tikai apguva šīs tēmas, bet arī mācījās angļu valodu, jo video zvani norisinājās angļu valodā. Starp video zvaniem bērni veidoja radošos darbiņus un sūtīja kā dāvanas viens otram. Bērniem bija prieks taisīt darbiņus jauniegūtajiem draugiem un tik pat liels prieks bija saņemt no viņiem vēstules un zīmējumus. Projektā tika iesaistīti arī vecāki, kuri kopā ar bērniem skatījās bildes, taisīja ģimenes koku un pievienojās uz vienu no video zvaniem.


Pēc video zvaniem pirmsskolas izglītības iestādes darbinieki no dažādām dalībvalstīm tika aicināti uzrakstīt zinātnisku rakstu par kādu aktivitāti no programmas “Five fingers”. Kopā tika saņemti 72 raksti, no kuriem 31 publicēti grāmatā  5th international guide for the "Say Hello to the World". Starp publicētajiem rakstiem ir arī “Burbulīši” audzinātājas Gundegas Tīrones raksts Child speech development in activity “My family”, “Mārītes” audzinātājas Sandas Kārkliņas Children’s creative expressions during a play on “My Family” topic, kā arī angļu valodas skolotājas Ingas Ševčukas Self-cognition and family identification.

 

PII “Avotiņš” angļu valodas skolotāja Inga Ševčuka

17.06.2019.

  Drukāt