Ikdienas dzīve "Bitītē"

Pirmsskolas izglītības iestāde “Bitīte” uzņēmusi daudz viesu. Tomēr visneaizmirstamākā bija sadarbība ar Katlakalna bibliotēkas darbiniekiem un 22. februārī Salaspils pirmsskolas izglītības iestādi “Jāņtārpiņš”. Par godu viesiem izveidojām koncertprogrammu, kurā iesaistījām bērnu ansambli “Zum- zum”, skolotāju ansambli, tautas deju kolektīvu, konkursa “Baložu cālis 2011” trīs dalībniekus un F.Bārdas skatuves runas konkursa uzvarētāju un dalībniekus. Pasākuma gaitu vadīja un koncertprogrammu pieteica bērni, kuri parādīja, ka spēj nostāties lielas auditorijas priekšā, nest  “Bitītes” tēlu ar patiesu lepnumu. Un kas gan zina, varbūt pēc daudziem gadiem skatoties koncertprogrammas, ieraudzīsim savus audzēkņus un nenožēlosim, ka devām iespēju un no mazām dienām rosinājām nebaidīties, parādot savas prasmes un spējas.

 

Pedagogi no Salaspils bija aizkustināti un pateicīgi par laipno uzņemšanu. Pirmsskolas izglītības iestāde “Jāņtārpiņš” atveda uzaicinājumu 12. aprīlī uz sadziedāšanās svētkiem “Ceļojums pa jūru” ar mērķi veicināt sadarbību starp pirmsskolas izglītības iestādēm, kā arī radīt interesi, pilnveidojot bērnu muzikālās prasmes.
 
 
Mūsu iestāde “Bitīte” turpina savu iesākto attīstības ceļu, bagātinot to ar latviešu tautas tradīcijām. Jo, kas gan vairāk pastāstīs par mūsu patriotismu – mīlestību pret savu ģimeni, draugiem, skolu, novadu un valsti. Tādēļ sadarbībā ar vecākiem tapusi jau trešā izstāde “Iepazīsti savu novadu”. Vēlējamies piesaistīt vecāku un arī bērnu uzmanību, cik skaista ir tā vieta un apkārtne, kurā mēs dzīvojam. Parādīt, ka kopīgi pavadītais laiks ar savu bērnu ir neatsverama vērtība. Ļaut bērnam saskatīt pat ceļā malā nokritušā akmens skaistumu, jo tikai šeit tas pēc nokusušā sniega spīd spožāk nekā citur. Vai esiet pavērojuši bērzu staltos augumus, tikai Ķekavas novadā tie ir visstaltākie un garākie, jo liekas tie spēj aizsniegt steidzīgos mākoņus debesīs. Mūsu novads ir bagāts un piedzīvojumiem aizraujošs. Tikai jāprot saskatīt un, kas gan labāk to spēj parādīt bērnam, ja ne pašu ģimene.
 
 
Mēs esam latvieši un lepojamies, ka gada garumā varam izdziedāt, izdejot un izskandināt tradīciju virteni. Iepazīstināt bērnu vecākus un bērnus, kā arī pašiem atklāt tradīciju nozīmi un klātbūtni ikdienas solī. Salam atkāpjoties, ņemot palīgā maskas, ragavas, izpušķotus slotas kātus, dziesmas, rotaļas, aizvadījām projām ziemu.
 
Un šķiet, ka pēc “Meteņu” svinībām saulīte sāka spožāk spīdēt un kausēt baltās sniega kupenas. Lielā bišu saime ir sarosījusies un gatava ar prieku saņemt pavasara atnākšanu. Visvairāk to gaida bērni, jo rudenī sastādītie tulpju sīpoli teju, teju parādīs savas zaļās lapiņas un varēsim vērot kā tās izaudzē pumpurus un atveras pirmie ziedu pumpuri.
................. bet kad tas būs?
..................kāpēc ātrāk nekūst sniegs?
..................kādās krāsās būs ziedi?
..................vai varēs tās pasmaržot?
..................un taurenītim būs, kur nolaisties?
..................bet bite medu varēs ievākt?
 
Tik zinātkāri ir pirmsskolas izglītības iestādes “Bitīte” bērni, nerimstoši, kustīgi, smaidīgi, priecīgi, domīgi, draudzīgi un mīloši. Tāpēc esam mēs – pedagogi, kuri spēj radīt aizraujošu un izziņas vērtu mācību vidi, parādot bērnības patiesumu un skaistumu.
 
 
Lai labāk izprastu, iepazītu bērnu ikdienas ritmu, pirmsskolas izglītības iestādes “Bitīte” bērnu vecāki tiek aicināti uz atvērto durvju dienām no 28.03.11 līdz 01.04.11.
 
 
Savu vēstījumu par pavasara atnākšanu mēs noslēgsim 06.04.11 “Putnu salidošanas svētkos”, kur katrai grupai būs iespēja iejusties un prezentēt, cik daudz krāšņu putnu dzīvo Latvijā. Ciemos tiek gaidīti Ķekavas, Salaspils un Olaines novada pirmsskolas izglītības pedagogi.
 
 
Lai pavasaris mūs sasilda, atraisa, iedvesmo un katra sirsniņā izplaucē skaistu ziedpumpuru!
 
 
 
 
PII ,,Bitīte’’ metodiķe Everita Petrova un
skolotāja no grupiņas ,, Vijolītes’’ Līga Liepa
  Drukāt