Plāno paātrināt bērnu uzņemšanu Ķekavas novada pašvaldības bērnudārzos

Ņemot vērā noteikto ārkārtējo situāciju valstī un to, ka daudzi vecāki jau šobrīd sāk interesēties, vai viņu bērns tiks ar 2020./2021. mācību gadu Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē,  Izglītības, kultūras un sporta (IKS) pārvalde apsver iespēju šogad sākt ātrāk apkopot datus un organizēt Uzņemšanas komisijas sēdi.


Tāpēc, lai informācijas aprite būtu operatīvāka un kvalitatīvāka, IKS pārvalde aicina vecākus pārbaudīt rindu reģistrā kontaktinformāciju – tālruni un e-pastu, nepieciešamas gadījumā to koriģējot.  Ja vecāki nezina, kā to izdarīt vai nesanāk to izdarīt, lūdzu vērsties IKS pārvaldē, sūtot e-pastu – vera.klavina@kekava.lv ar informāciju, ko tieši koriģēt.


IKS pārvalde vērš uzmanību, ka šogad plānots uzņemt prioritāri bērnus, kuri sasnieguši vecumu, no kura sagatavošana pamatizglītības ieguvei ir obligāta (2015. gadā dzimušie), pēc iespējas 2016. gadā dzimušos bērnus, kuri netika uzņemti pagājušajā gadā un daļu no 2017. gadā dzimušajiem, kā arī  Daugmales bērnudārzā  daļu no 2018. gadā dzimušajiem bērniem.


Tie bērni, kuri netiks uzņemti šogad, tiek pārreģistrēti uzņemšanai nākamajā gadā. Šo bērnu vecākiem pašvaldība sniedz līdzfinansējumu aukļu vai privātā bērnudārza pakalpojuma segšanai:

  • aukļu pakalpojumam  - 170 eiro mēnesī par vienu bērnu;
  • privātā bērnudārza pakalpojumam – 264,88 eiro mēnesī par vienu bērnu līdz četru gadu  vecumam un 196,36 eiro mēnesī bērniem, kam nepieciešama obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei.

 

Atgādinām, ka Ķekavas novadā bērnu uzņemšanas process pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē notiek šādi:

  • Bērnudārza vadītājs līdz 1.maijam iesniedz IKS pārvaldei informāciju par vakanto vietu skaitu nākamajā mācību gadā iestādē.
  • No 1. līdz 31.maijam IKS pārvaldes speciālists apkopo informāciju, sazinās ar vecākiem (parasti saziņa notiek e-pastā vai pa tālruni), informējot vecāku par iespējām tikt bērnudārzā, kas norādīts kā prioritārais. Ja nav vieta prioritāri norādītā iestādē, informē par iespējām citās pašvaldības iestādēs, kurus vecāks ir norādījis savā pieteikumā.
  • Jūnija sākumā (parasti līdz 5. jūnijam) notiek Uzņemšanas komisija sēde. Komisija izskata pretendentu sarakstu un piešķir vietas atbilstoši uzņemamo bērnu skaitam un vecumam (dzimšanas gadam) katrā izglītības iestādē.
  • Līdz 10. jūnijam komisijas lēmums – uzņemto bērnu saraksti, norādot bērna ID, tiek publicēti pašvaldības mājas lapā www.kekavasnovads.lv sadaļā “Izglītība” – Uzņemto bērnu saraksti, kā ari informācija par iesniedzamajiem  dokumentiem un vecāku sapulču datums un laiks iestādēs.
  • Informācija par vietas piešķiršanu arī tiek nosūtīta vecākam uz e-pastu.

 

Bērnu reģistrācija pirmsskolas izglītības iestādē ir viens no Ķekavas novada pašvaldības pieprasītākajiem e-pakalpojumiem, kur vecāki, autorizējoties portālā latvija.lv var pasi piereģistrēt bērnu uz bērnudārzu un var attālināti redzēt arī rindas virzību. 

Izglītības, kultūras un sporta pārvalde
01.04.2020.

  Drukāt